Gündem Haber Girişi : 29 Aralık 2023 12:48

Yunusemre Belediyesi, 100. Yılda 100 Genci Tusaş’a Götürdü

Yunusemre Belediyesi, 100. Yılda 100 Genci Tusaş’a Götürdü

Yunusemre Belediyesi, cumhuriyetimizin 100. yılında 100 üniversite öğrencisini Ankara’ya götürdü. AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç da Anıtkabir ve TUSAŞ’ı ziyaret eden gençlerle bir araya geldi.


Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi geçtiğimiz günlerde KYK Yurdu’nda üniversite öğrencilerinin misafiri olarak öğrencilerle satranç oynamış, sohbet etmiş ve akşam yemeği yemişti. Üniversite öğrencilerinin hem Yunusemre’ye, Manisa’ya hem de Türkiye’ye dair fikirlerini dinleyen Başkan Çerçi, ziyaret sonrası, öğrencilerin talep olarak ilettikleri Ankara gezisini organize etmeleri için ekibine talimat verdi. Dr. Mehmet Çerçi’nin ekibi, üniversite yönetimi ve öğrenci temsilcileriyle temasa geçip öğrencilerin sınav takvimlerini göz önünde bulundurarak geziyi planladı. Plan kapsamında otobüslerle Manisa’dan yola çıkan öğrencileri belediye yetkilileri hediye paketleriyle birlikte uğurladılar. Sabahın erken saatlerinde Ankara’ya ulaşan üniversiteli gençler öncelikle Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir’de Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Atatürk’ü ebedi istiratgâhında ziyaret eden öğrenciler, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni de gezdiler.

YERLİ ve MİLLİ HAVACILIK SANAYİ 

Anıtkabir ziyaretinin ardından üniversiteli gençler, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç ile birlikte Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’ye (TUSAŞ) ziyarette bulundular. TBMM Genel Kurulu’nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinden izin alarak gençlerle birlikte TUSAŞ’ı ziyaret eden Arınç’a, Cumhurbaşkanlığı Hava Ulaştırma Daire Başkanı Çetin Orhan da eşlik etti. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil tarafından karşılanan öğrenciler, yerli ve milli silah, havacılık ve uzay sanayinin yüz akı kurumlarından olan TUSAŞ’ın ürünlerinin planlama, projelendirme ve üretim aşamalarını da içeren fabrikayı gezdiler. Gezi esnasında öğrencilere mühendisler, teknikerler eşlik ederek tüm aşamaları detaylı şekilde anlattılar. TUSAŞ’ın ülkemize kazandırdığı değerler olan helikopter, uçak ve İHA’ların üretim aşamasına şahitlik eden öğrenciler geziden ve gezinin mahiyetinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

“BU ASRA DAMGA VURACAĞIZ”

Gerçekleştirdikleri ziyareti sosyal medya hesabından duyuran Manisa Mileltvekili Mücahit Arınç şu ifadeleri kullandı: “Bugün Yunusemre Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi'nin öncülüğünde Celal Bayar Üniversite'mizden 100 mühendis gencimizi Ankara'da ağırladık. Gençlerimizle birlikte yerli ve milli silah, havacılık ve uzay sanayimizin yüz akı TUSAŞ'ı ziyaret ettik. Mühendislerimizin ürettiği her teknoloji göğsümüzü kabarttı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilim ve teknikte muasır medeniyetler seviyesini yakalayabilmemiz için yurtdışına gönderdiği gençlere hitaben söylediği "Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyorum; alevler olarak geri dönmelisiniz" sözünün vücut bulmuş hali alev topu mühendislerimize tüm milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Yarının mühendisi genç öğrenci kardeşlerimizin bugün gözlerinde gördüğüm parıltı ümidimizin onlarda saklı olmakta ne kadar isabetli olduğumuzu bir kez daha ispat etti. Bu asra damga vuracağız. Bu yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak.”

“HER GENCİMİZ BİZİM İÇİN AYRI DEĞERLİ”

Gezi programı hakkında fikirlerini belirten Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi; “Gerçekleştirdiğimiz yurt ziyaretinde bilhassa mühendislik fakültesi öğrencilerimizle ülkemizin yerli ve milli sanayisi üzerine derinlikli sohbetler gerçekleştirdik. Manisa’mızın değerlerinden olan ve Cumhurbaşkanlığı’nda kıymetli bir görevi ifa eden Akhisarlı hemşehrimiz Çetin Orhan ve Manisa milletvekilimiz Mücahit Arınç ile gerçekleştirdiğimiz istişare sonucu öğrencilerimizin yerli ve milli savunma sanayimiz hakkında şevklerini artırmak adına böyle bir program planladık. Sayın Rektörümüz Rana Kibar Hanımefendi de sürecimize dahil olarak önemli katkılar sundu. Neticede Manisa’mızda eğitim gören 100 üniversite öğrencisi genç kardeşimizi süreçleri yerinde tatbik edebilmeleri için Ankara’ya uğurladık. Her bir gencimiz bizim için ayrı kıymetli. Biz ‘Bir çivi bir nalı, nal bir atı, at bir komutanı, komutan bir orduyu, ordu koca bir ülkeyi kurtarır.’ anlayışını benimsiyoruz. O sebeple herkese ayrı ayrı değer veriyoruz. Umut ediyorum ki bu geziye katılan gençlerimiz yarının Türkiye’sinin mimarları olacaklardır. Bizlerin de onların yetişmesinde ve arzularını perçinlemelerinde ufak da olsa katkımız olduysa ne mutlu bize” dedi. ROTA HABER

 


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.