Gündem Haber Girişi : 18 Aralık 2023 15:39

Tevfik Diker’den Manisa Uyarısı

Tevfik Diker’den Manisa Uyarısı

Eski Milletvekili ve manisarotahaber.com yazarı Tavfik Diker, yeni bir tartışmaya neden olacak bir değerlendirmede bulunarak, Akhisar’ın yerel seçimler öncesi il yapılması durumunda birçok ilçede Ak Parti ve Cumhur İttifakı adaylarının belediyeleri kazanacağını ifade etti.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Haziran ayı içinde ‘100 il, bin ilçe’ önerisi, AKP Merkez Yürütme Kurulu’nda da ele alınmış,  AK Parti aralarında Akhisar’ın da bulunduğu 19 ilçenin il olması için çalışmalara başlamıştı. Yeni il ve ilçeler için TBMM'den yasa çıkarılması gerektiği, düzenlemenin Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerden önce yasalaşması beklenmiyordu. İl ve ilçe olmak isteyen bölgeleri küstürmemek adına sürecin planlamasının mahalli idareler seçimleri sonrasına bırakılmasının daha uygun olacağı hükümet kanadı tarafından ifade ediliyordu.
Eski Milletvekili ve manisarotahaber.com yazarı Tavfik Diker, yeni bir tartışmaya neden olacak bir değerlendirmede bulunarak, Akhisar’ın yerel seçimler öncesi il yapılması durumunda bir çok ilçede Ak Parti ve Cumhur İttifakı adaylarının belediyeleri kazanacağını ifade etti. 
Tevfik Diker; “ İktidar 31 Mart 2024 Yerel Seçimler öncesi Akhisar'ı il yaparsa ve Kırkağaç, Soma, Gördes, Demirci, Köprübaşı, Gölmarmara ilçelerini Akhisar'a bağlarsa, Akhisar il ve tüm ilçe belediyelerini kazanırlar” diyerek, hem iktidara hem de muhalefet partilerine bir uyarıda bulundu. 

ÖZGÜR ÖZEL’E DAVET..

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkan seçilmeden önce 'ön seçimin teminatı olacağı' sözünü vermişti. İYİ Parti'nin yerel seçimler öncesi ittifak kapısını kapatmasının ardından CHP Genel Başkanı Özel, özellikle partinin oyunun yüksek olduğu illerde ön seçim yapmama kararı almıştı. 
CHP'de alınan bu ön seçim kararı sonrası parti tabanı karışmış, CHP bir çok isim “Demokrasinin olmadığı ve uygulanmadığı yerde bulunmam mümkün değil”, “Maalesef verilen sözler havada kaldı hani ön seçimle aday belirlenecekti atamalı memur mu atıyorsunuz? “ diyerek eleştiride bulunmuştu. 
Memleketi Manisa’yı garanti gören CHP Lideri Özgür Özel’e de çağrıda bulunan manisarotahaber.com yazarı ve eski milletvekili Tevfik Diker; “CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i siyaset, devlet adamı ve Araştırmacı Yazar olarak katılımcı demokrasi adına davet ediyorum. Memleketin Manisa CHP Belediye Başkan adaylarını partiye kayıtlı üyelerin katılımıyla yargı denetiminde yapılacak ön seçimle belirlemeye davet ediyorum.  Aksi takdirde Büyükşehir başta olmak üzere, geçmişte kazandığınız ilçelerde de risk var” dedi. NAİME SEKİZLER
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.