Manisa Haber Girişi : 28 Ocak 2024 10:35

Saruhanlı AK Parti’de ‘Yaralı’ İsyanı

Saruhanlı AK Parti’de ‘Yaralı’ İsyanı

Yerel seçimlere kısa bir süre kala  AK Parti Saruhanlı İlçe Teşkilatında belediye başkan adayı kim olacak tartışması alevlendi. Parti tabanı ve üyeler mevcut ilçe başkanı Ekrem Cıllı’nın  aday gösterilmesini desteklerken, Bir kısım partili ise eski belediye başkanı Hüseyin Yaralı’nın yeniden aday olmasını istedi. İki isim arasında karar veremeyen Ak Parti Genel Merkezi ise, yeniden kamuoyu yoklaması yapmaya karar verdi, anket çalışması başlatıldı.

 

31  Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesi Ak Parti bir çok il ve ilçe belediye başkanı adaylarını belirlerken, Manisa’da ise Yunusemre ve Saruhanlı ilçelerinde henüz belediye başkanı adayları açıklanamadı. Parti genel merkezinin seçim kazanacak aday üzerinde yoğunlaştığını ve kesin karar öncesi her iki ilçede de yeniden anket çalışması yapacağı öğrenildi.  Ak Parti kulislerinde Yunusemre belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi devam edileceği yönünde bilgiler sızarken, Saruhanlı’da ise Ak Parti İlçe Teşkilatında gergin saatlerin yaşandığı belirtildi.

 

YARALI MI CILLI MI?

Saruhanlı’da Ak Parti’den üç dönem belediye başkanlığı yapan ve 31 Mart seçimlerinde de aday adayı olduğu belirtilen Dr. Hüseyin Yaralı, parti içinde istenmeyen adam durumuna düştü. Önceki seçimlerde ‘ben kazandım’ söylemleri ile partililerin tepkisini alan Hüseyin Yaralı’yı Ak Parti saflarında yeniden belediye başkan adayı görmek istemeyen partililer, İlçe Başkanı Ekrem Cıllı ismi üzerinde birleşti.

Ortaya  çıkan  tepkiler üzerine Ak Parti Manisa İl Başkanlığı ve Genel Merkez tarafından  yenişen bir anket çalışması yapılacağı ifade edildi.

 

EKREM YOKSA OY DA YOK

Ak Parti Saruhanlı İlçe Teşkilatı içerisinde etkin isimler, Hüseyin Yaralı ismine karşı çıktı. Yapılacak anket   çalışmalarından Hüseyin yaralı isminin çıkması ve aday olarak açıklanması durumunda  seçmenden oy alamayacaklarını, seçimin göz göre göre kaybedileceğini ifade ederek; “Saruhanlı seçmeni daha önceki başkanlığı döneminde ilçeye ve kırsal mahallelere hizmet götüremediği için Hüseyin Yaralı’yı istemiyor. Yaralı aday yapılırsa hem teşkilat içinde kimse seçim çalışmalarına destek vermez, hem de seçmenin oyunu alamaz. Yani Ekrem yoksa oy da yok” şeklinde konuştular. ZÜLFÜKAR SEKİZLER

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.