Gündem Haber Girişi : 01 Aralık 2023 11:23

Sanayi Esnafının  MASKİ İsyanı

Sanayi Esnafının  MASKİ İsyanı

Manisa il genelinde birkaç gündür aralıksız devam eden sağanak yağışlar sebebiyle, bir taraftan alt yapı hizmetleri sınıfta kalırken, bir taraftan ise ev ve işyerlerinin su baskınlarının yaşanmasına neden oldu. Özellikle Yunusemre İlçesi’nde yer alan Küçük Sanayi Sitesi esnafı yaşanan su baskınları sebebiyle bugünlerde zor zamanlar geçiriyor. 


CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, sağanak yağmur sebebiyle yaşanan su baskınlarının büyük sorun yarattığı Küçük Sanayi esnafı ziyaret ederek sıkıntıları dinledi. İşyerleri ziyaretinde küçük sanayi esnafı CHP’li Zeyrek’e MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MASKİ’nin hizmet vermemesinden şikayet etti. 
“MASKİ NE İŞ YAPIYOR”
Manisa’da yaşanan her sağanak yağışta işyerlerinin sular altında kaldığını ve bu nedenle zarara uğradıklarını dile getiren sanayi esnafı yaşadıkları sıkıntıyı CHP Manisa İl Başkanı Zeyrek’e anlattı. 
En son sağanak yağışlar sebebiyle MASKİ’yi defalarca aradıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söyleyen sanayi esnafı sıkıntılarını şöyle dile getirdi: “Her sağanak yağışta bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Sabah işyerlerimize geldiğinde dükkanlarımızı su, çamur ve lağım basmış oluyor. Bir taraftan işyerimizdeki suyumu temizleyelim, bir taraftan çamurları mı? Defalarca MASKİ’ye Küçük sanayi sitesinde bir altyapı sorunun olduğunu dile getirdik. Ancak bir çözüm bulunamadı. En son sağanak yağmurlarda işyerlerimizi su bastı diye MASKİ’yi aradık. En azından suların deşarj edilmesi konusunda bize yardımcı olsunlar diye. Ama ne bir gelen oldu ne bir hizmet veren. Biz işyerlerimizdeki suyu kendi imkanlarımızla deşarj ettik, çamurları temizledik. Küçük Sanayi sitesindeki her işyerinde elektrikle çalışan aletler var. Kimi zaman su baskınları sebebiyle elektrikle çalışan aletlerimiz bozuluyor. Bir taraftan bu şekilde maddi zararımızda oluyor. Bunları kim karşılayacak. Kimse. Bizim talebimiz artık şu su baskınlarının önüne geçilmesi. Her sağanak yağmurda bu korkuyu yaşamak istemiyoruz. MASKİ ne iş yapıyor merak ediyoruz.”


“RANTA DEĞİL, KENTE HİZMET GEREK”
Küçük sanayi esnafını dinleyen CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, sağanak yağmurlarda yaşanan su baskınları sıkıntısının sadece esnafın değil, tüm kentin sıkıntısı olduğunu dile getirdi. 
Özellikle sağanak yağmurlu dönemlerde kentte cadde ve sokaklarla birlikte işyerleri kimi zaman ise evlerin su baskınları ile karşı karşıya kaldığını dile getiren CHP Manisa İl Başkanı Zeyrek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sağanak yağmurlarda her zaman Manisa’da bu manzaraları yaşıyoruz. Vatandaşımız evlerini, esnafımızın işyerini su basıyor. Artık Türkiye’nin ve Manisa’nın yeni yüzyılda bu manzaraları yaşamaması gerekir. Biz bunu bir iş bilmezlik olarak görüyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi, artık ranta değil kente hizmet etmesi gerekir. Küçük sanayi esnafımız bu sorunu sadece bu yıl yaşamıyor. Her yıl yaşıyor. Ama çözüm var mı? Hala bir çözüm yok. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MASKİ’nin görevi halkın yanında olmak ve böyle sorunlara anında çözüm getirip, eğer bir alt yapı sıkıntısı varsa buna çözüm getirmektir. Ama görüyoruz ki ne büyükşehir belediyesinin ne de MASKİ’nin sorunlara çözüm bulmak gibi bir derdi yok. Şuanda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün derdi önümüzdeki seçimler ve oy kazanabilmek. Ama Manisa halkımız artık neyin ne olduğunu tam ve net olarak görüyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne partimizi bayrağını dikeceğiz ve sosyal belediyeciliğin ne olduğu tüm Manisa halkımıza göstereceğiz. Bizim belediyemizde artık bu tür sorunlar yaşanmayacağının sözünü vereceğiz. Çünkü önceliğimiz halkımız ve esnafımız olacak.” ROTA HABER

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.