Gündem Haber Girişi : 20 Aralık 2023 15:03

Okul Yolu Çile Dolu

Okul Yolu Çile Dolu

Manisa’nın Yunusemre İlçesi’ne bağlı 30 bin nüfuslu Muradiye Mahallesi’nde kaldırımların araçlar tarafından otopark olarak kullanılması, öğrencilerin hayatını tehlikeye  atıyor.  Öğrenciler araçların kaldırımlara park etmesi nedeniyle araçların arasından ve tehlike içerisinde okula ulaşmaya çalışıyor.


Yaklaşık bin  öğrencinim eğitim ve öğretim gördüğü Muradiye Cumhuriyet İlk ve Ortaokulunda öğrenci velilerinin yıllardan beri yaptığı başvurulara rağmen okula ulaşım sağlayan yolun araçlar tarafından adeta park yeri olarak kullanılması ve çoğu zaman kaldırımların da otopark olarak kullanılması, bu yolu kullanan öğrencilerin güçlük çekmesine neden oluyor. Okula giden öğrenciler araçların kaldırımlara park etmesi nedeniyle araçların arasından ve tehlike içerisinde okula ulaşmaya çalışıyor. 
Ortaya çıkan manzaraya rağmen ne kolluk kuvvetleri ne de zabıta ekipleri tarafından araçlara yönelik işlem yapılmıyor. Veliler bu sorunun bir an evvel çözülmesini ve öğrencilerin okullarına rahat bir şekilde gitmesini istiyor. 

VELİLER YARDIM BEKLİYOR
Muradiye Mahallesi’n deki dar sokakların neredeyse tamamının otopark olarak kullanıldığını ifade eden veliler; “Kaldırımlar, yaya geçitleri ve kavşaklar, araçlar tarafından işgal edilmiş durumda. Öğrenciler okuldan çıkıp dağıldığında yada okula gittiğinde  yaya yollarını kullanarak ilerlemek adeta imkansız gibi. Adeta cambazlık yaparcasına dar sokaklardan akan trafikte yol almaları gerekiyor.
Tek dileğimiz, burada herhangi bir çocuğun yaşadığı herhangi bir sıkıntı olmaması. Bu konuda yetkililere seslenmek istiyoruz. Herhangi bir çocuğumuz, istenmeyen bir kaza sonucu zarar gördüğünde mi önlem alınacak? Umuyoruz ki böyle bir trajedi yaşanmadan, gerekli önlemler alınır” dediler. NAİME SEKİZLER