Gündem Haber Girişi : 21 Kasım 2023 16:32

Okul Önü Böyle Mi Olur?

Okul Önü Böyle Mi Olur?

Muradiye Mahallesi Cumhuriyet İlkokulu’nun bulunduğu sokak Pazar yerine döndü. Yiyecekten, giyeceğe her türlü satışın gerçekleştiği caddede, okul giriş ve çıkış saatlerinde seyyar satıcılar yüzünden trafik durma noktasına geliyor. Ortaya çıkan manzarayı hem Manisa Büyükşehir Belediyesi ham de Yunusemre Belediyesi zabıta ekipleri görmezlikten geliyor. 


Manisa’nın Yunusemre İlçesi’ne bağlı 30 bin nüfuslu Muradiye Mahallesi’nde Cumhuriyet İlkokulu’nun bulunduğu sokak Pazar yerine döndü. Yiyecekten, giyeceğe her türlü satışın gerçekleştiği caddede, okul giriş ve çıkış saatlerinde seyyar satıcılar yüzünden trafik durma noktasına geliyor. 
Tezgah açan seyyar satıcılardan başını alamayan okul yetkilileri, bütün çabalarına rağmen seyyar satıcıları okul önünden uzaklaştıramadıklarını belirtiyorlar. Cumhuriyet İlkokulu önünde satış yapmak için tezgah açan seyyar satıcıların hem vatandaşı, hem de öğrencileri mağdur ettiğini ileri süren öğrenci velileri, zabıta ekiplerinin hastane önlerinde daha sıkı tedbirler almasını istiyor. Gıda satışından giyecek satışına kadar birçok dalda satış yapan işportacılarla öğrenci velileri arasında sorun giderek büyüyor.
ÖĞRENCİ VELİLERİ TEPKİLİ
Seyyar satıcıların kaldırımları, okul önünü satış alanı yaptığını belirten öğrenci velileri ve mahalle sakinleri, “Öğrenci girişinin olduğu okul kapısında bile satış yapıyorlar. Seyyar satıcıların el arabaları kaldırımları işgal ediyor, trafiği engelliyor. Ancak ne yaptıysak, bu kişilerle baş edemiyoruz. Zabıtaya haber veriyoruz. İlgilenen olmuyor. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi yetkililerin okul  önlerinde denetimleri daha da sıklaştırmasını istiyoruz. Bu insanlar farkında olmadan insan sağlığı ile oynuyorlar” şeklinde görüş belirttiler.
KALDIRIMLAR DA OTOPARK OLDU
Muradiye’de hem belediye hem de jandarmanın yetersiz ve ilgisin olduğunu, buna örmek olarak da yayalara tahsis edilen kaldırımların her nedense otopark olarak kullanıldığına dikkat çeken vatandaşlar; “Muradiye’de ne yazık ki başıboşluk had safhada. Mahallede yayalar yol ortasından giderken, araçlar kaldırımlara park ediyor. Ne jandarma Trafik Ekipleri ne de belediyelerim trafik zabıta ekipleri müdahale etmiyor. Okula giden çocuklar trafiğin ortasında yürümek zorunda kalıyorlar” diye şikayetçi oldular. NAİME SEKİZLER

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.