Manisa Haber Girişi : 02 Şubat 2024 12:16

Muradiyeliyi İkna Eden Seçimi Kazanır

Muradiyeliyi İkna Eden Seçimi Kazanır

31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala Manisa’da seçime girecek parti ve adaylar belli olmaya başladı. Yunusemre Belediyesi için aday olan isimler çalışmalarını yoğunlaştırırken, daha modern, yaşanılabilir bir Muradiye isteyen seçmenler, seçimi kazanacak olan adayın önce 25 bin seçmeni bulunan Muradiyelileri ikna etmesi yönünde birleşti.

 

31 Mart Yerel Seçimlerine 60 gün kala Manisa’nın en büyük ilçesi konumunda olan Yunusemre İlçesi’nde seçime girecek siyasi partiler ve Yunusemre Belediye Başkan adayları belirlenmeye başlandı. Cumhur İttifakı’nın desteklediği  Mehmet Çerçi Ak Parti adayı olarak seçimlere girerken, CHP Semih Balaban, İYİ Parti Tufan Akan, Yeniden Refah Partisi ise Mehmet Ali Avcul ile zorlu yarışa dahil oldu.

Yunusemre Belediyesi için dört adayın kıyasıya rekabeti ile başlayan seçim sürecinde belediye başkanlığını kimin kazanacağı ise, yaklaşık 25 bin seçmeni olan Muradiye Mahallesi’nden çıkacak oy sayısına bağlı. Yıllardan beri Mehmet Çerçi’nin başında bulunduğu Yunusemre Belediyesi ile Cengiz Ergün’ün yönetimindeki Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden  Muradiye Mahallesi’ne ayrımcılık yapıldığını savunan mahalle sakinleri, daha modern ve insanların insanca yaşayabileceği bir mahalle istediklerini belirterek; “Manisa Büyükşehir statüsü kazandıktan sonra, Muradiye beldemiz Yunusemre İlçesi’ne bağlı mahalleye dönüştürüldü. O günden bu güne mahallemize her iki belediyeden de bir yatırım görmedik. Mahallemizin sorunlarını ilettiğimizde belediyeler yetki alanımızın dışında diyerek topu bir birine attı.

Her yağmur yağdığında başta ana arterler ve diğer sokakla altyapı aksiliğinden dolayı göle döndü. Mahalleyi ikiye ayıran yol, okula ulaşmak isteyen öğrencilerimizin kabusu oldu. Yaya geçit çizgileri silindiği için araçlar yayalara yol vermedi. Kasis olmadığı için de araçlar hız kesmeden yollarına devam etti.

Bir diğer sorun ise otopark konusu oldu. Neredeyse her sokak ve cadde kaldırımları araçların park ettiği yerler oldu. Durum halen de böyle. Bu sorunu ilettiğimizde ne büyükşehir, ne Yunusemre belediyesi ne de jandarma ilgilenmedi. Biz Muradiyeliler olarak artık insanca yaşayabileceğimiz bir mahalle istiyoruz” dediler.

 

ÇERÇİ’NİN ŞANSI YOK

Muradiye Mahallesi sakinleri, yıllardır hizmet alamadıkları Yunusemre Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi için  serzenişte bulunarak; “Yaklaşık 40 bin nüfusun yaşadığı ve 25 bin seçmenin olduğu mahallemizde sayın Mehmet Çerçi ve Cengiz Ergün’e artık inancımız kalmadı. Bu seçimlerde mahallemize değer verecek, yatırım projeleri olan adaylara bakıyoruz. Eskiden olduğu gibi gözümüz kapalı sandığa giderek oy kullanmayacağız. Yani 31 Mart’ta ne Ergün’e nede Çerçi’ye mahallemizden fazla oy çıkmaz”  dediler.

 

SEÇİMİ KİM KAZANIR?

Seçim yarışının CHP Adayı Semih Balaban ile  İYİ Parti Adayı Tufan Akan arasında geçeceğini belirten seçmenler, “Muradiye Mahallemize bu seçim döneminde en fazla İYİ Parti Adayı Tufan Akar ve CHP Adayı Semih Balaban gelerek, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi ve dinlemeye de devam ediyor. Burada bir gerçek var ki; Muradiyelileri kim projeleri ile ikna ederse, seçimi o kazanır. Burada en avantajlı isimler Tufan Akan ve Semih Balaban. Seçimi bu iki isimden biri kazanır. Büyükşehirde ise Muradiye’den oy alamaz. Bugün 10 yaşına gelen çocuklar belediye başkanlarının yüzünü dahi görmediler. Çünkü mahallemize gelmediler. Sorunlarımızı dinlemediler, çözüm üretmediler. Şimdi de gelip oy istemesinler” diye konuştular. ZÜLFÜKAR SEKİZLER

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.