Gündem Haber Girişi : 16 Kasım 2023 18:19

Muradiye’de Ulaşım Çilesi

Muradiye’de Ulaşım Çilesi

Manisa’nın Yunusemre İlçesi Muradiye Mahallesi'nde ulaşımı sağlamada önemli bir yeri olan otobüslerin yetersiz gelmesi ulaşımı çileye dönüştürdü.  Yağmur altında saatlerce otobüs beklediklerini söyleyerek duruma tepki gösteren Nadir Bulut, "Biz yaşadığımız mağduriyeti protesto ediyoruz. Halkın sorununun çözülmesi lazım, her gün bu rezalet çekilmez" dedi.


MHP'li Cengiz Ergün’ün Manisa Büyükşehir Belediyesi  Başkanı olduğu günden itibaren Manisalıların dertleri katlandı. Sorunlara çözüm bulma noktasında yetersiz kalan Manisa BŞB  yönetimi yeni sorunlara da kapı araladı. Yunusemre İlçesi’nin  30 bin nüfuslu mahallesi Muradiye  Mahallesi'nde insanlar ulaşım sıkıntısıyla baş başa kaldı. Mahalle sakinleri, toplu ulaşımda büyük sıkıntı yaşarken, kış aylarının gelmesiyle duraklarda saatlerce otobüs bekleyen vatandaşlar çaresiz kaldı.  Otobüs saatlerinin seyrek olması sebebiyle duraklarda bekleyen mahalle sakinleri, oluşan kalabalık sebebiyle otobüslere binmekte zorluk çekerken tıklım tıklım otobüslerde yolculuk etmek zorunda kalıyor. Durumun biran önce düzeltilmesini isteyen mahalle sakinleri, ulaşım zulmünün bilmesini istedi.
30 BİN NÜFUSA YETMİYOR
Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi 30 bin  kişi nüfusu  ile Manisa'nın en kalabalık mahallesi olma özelliğini taşıdığını belirten mahalle sakinleri, var olan otobüs seferlerinin çok seyrek olması vatandaşları saatlerce duraklarda beklemeye mahkum ettiğini belirterek, “Duraklarda bekleyen insan sayısı yolcu sayısı artıyor. Yaşlılarımız çok sıkıntı çekiyor. Manisa BŞB söylediğimiz sıkıntılarımıza kulak asmadı. Artık cevap bile vermiyorlar. Sorunlarla ilgilenecek bir yetkili bulamıyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı” dediler.


"ULAŞIMDA YETİM KALDIK"
Her gün otobüsleri kullandığını söyleyen  Ziya Eğin, "Her gün bu otobüsleri kullanıyorum. Eşimi hastaneye götürüyorum. Belediye bu işleri yapamıyor" dedi. Mahalle sakini Fikret Burçak da yaşanan sorunlarla ilgili olarak , "Manisa’nın göbeğinde insanlar Anadolu'nun ücra bir köşesinde layık görülmeyen bir hizmetle karşı karşıya kalıyor. Çaresiz kaldık. Kalabalıktan dolayı 1.5  saate yakın otobüs beklediğimiz oluyor." dedi.
Mahalle sakini Muharrem Kaya da, "Otobüsler geç geliyor. Duraklarda bekliyoruz. Bazen 30 dakika bazen 40 dakika bekliyoruz. Ulaşım konusunda yetim kaldık" diye konuştu. NAİME SEKİZLER