Gündem Haber Girişi : 17 Aralık 2023 13:46

Muradiye’de Su Kesintileri Vatandaşı Bezdirdi

Muradiye’de Su Kesintileri Vatandaşı Bezdirdi

Muradiye’de  meydana gelen zamanlı zamansız su kesintileri vatandaşı bezdirdi. Su kesintileri nedeniyle ihtiyaçlarını çeşmelerden veya ambalajlı su satın alarak karşılayan vatandaşlar Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne  tepki gösterdi.

 

Manisa’nın Yunusemre İlçesi’ne bağlı 30 bin nüfuslu Muradiye Mahallesi  yine hafta sonunu su kesintisi ile geçirdi. Ardı ardına uygulanan su kesintileri nedeniyle vatandaşlar ihtiyaçlarını çeşmelerden veya ambalajlı su satın alarak temin ediyor. Su kesintileri nedeniyle ihtiyaçlarını çeşmelerden veya ambalajlı su satın alarak karşılayan vatandaşlar belediyeye oldukça tepkili.

İHBAR YAĞDI

MANİSAROTAHABER.COM ihbar hattına çok sayıda mesaj geldi. Gelen şikâyetlere göre, Muradiye Mahallesi’nde  yaşanan su kesintisi vatandaşları mağdur etti. Su kesintisinin yaşandığı Muradiye bölgesinde yaşayan mahalle halkı sesini duyurmak istiyor. Özellikle hafta sonları sabahın erken saatlerinde başlayan kesinti akşam saatlerinde devam ediyor.
manisarotahaber.com  ihbar hattına yazan vatandaşlar, MASKİ'yi aradıklarında sularının verildiğinin söylendiğini ancak kesintinin devam ettiğini iddia ettiler. Muradiyeliler sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor.


DOĞRU DÜZGÜN HİZMET VERİN

Konuya ilişkin konuşan bazı vatandaşlar ise; “Zamanlı zamansız su kesintileri nedeniyle zor anlar yaşıyoruz. Kesintilerin ardından sular gelse de su basıncının düşük olmasından dolayı ne çamaşır ve bulaşık makineleri doğru düzgün çalışıyor. Yarın öbür gün makinelerimiz bozulduğunda masraflarını kim karşılayacak. Belediye yetkililerinin artık bu soruna bir çözüm üretmelerini bekliyoruz. Biz bedelini ödediğimiz asgari insanlık ihtiyacı olan su hizmetinin doğru düzgün verilmesini istiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

VATANDAŞI DÜŞÜNEN YOK

Vatandaşlar, su kesintilerinin daha önceden duyurulmasını ve planlamaların daha özenli yapılmasını talep ediyor. Suyun kesildiği zamanın, suya en çok ihtiyaç duyulan zamanlardan kaçırılması gerektiğine dikkat çekiyorlar.
Yaşanan su kesintilerine tepki gösteren vatandaşlar; “Su kesintileriyle ilgili olarak yetkililerin daha duyarlı olması ve vatandaşların yaşadığı zorlukları anlayışla karşılaması gerekiyor. Özellikle Cumartesi ve Pazar günleri vatandaşın evde olduğu zamanlar  su kesintilerine karşı daha hassas bir tutum sergilenmeli ve vatandaşların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak planlamaların yapılması gerekiyor” dediler. NAİME SEKİZLER
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.