Manisa Haber Girişi : 06 Aralık 2023 12:08

Muradiye Bu Projeyi Bekliyor!

Muradiye Bu Projeyi Bekliyor!

MASKİ tarafından hazırlanan Muradiye (Yunusemre) İçmesuyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekeleri, Atıksu Arıtma Tesisi ve Terfi İletim Hattı Projeleri Dünya Bankası tarafından onaylandı.


Manisa Büyükşehir Belediyesi  Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından hazırlanan Muradiye (Yunusemre) İçmesuyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekeleri, Atıksu Arıtma Tesisi ve Terfi İletim Hattı Projeleri Dünya Bankası tarafından onaylandı. İhalenin tamamlanmasının ardından Muradiye Mahallesi’nin en büyük sorunlarından biri ortadan kalkmış olacak. Konu hakkında internet sayfasında açıklamada bulunan Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü; “Dünya Bankası Sürdürülebilir Şehirler Projesi-II Ek Finansmanı Kapsamında Muradiye (Yunusemre) İçmesuyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekeleri, Atıksu Arıtma Tesisi ve Terfi İletim Hattı Projeleri Genel Müdürlüğümüz hizmet alanı içerisinde bulunan ekonomik ömrünü tamamlamış alt yapı sistemleri kullanılamaz hale gelmiş mahallelere ait projelerin inşaatlarının ele alınması Genel Müdürlüğümüzün öncelikli çalışmaları arasında yer almaktadır.
Genel Müdürlüğümüzce, Muradiye Mahallesi (Yunusemre) İçmesuyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekeleri, Atıksu Arıtma Tesisi ve Terfi İletim Hattı Projelerinin inşaatının gerçekleştirilmesi için Dünya Bankası Sürdürülebilir Şehirler Projesi-II - Ek Finansman (SŞP-II-EF) kapsamında kredi teminine yönelik çalışmalar yapılmış ve söz konusu kredi temin edilmiştir. Bu kredinin kullanılma şartı olan Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme Raporu Dünya Bankasınca onaylanmış olup, Dünya Bankasının isteği doğrultusunda Çevresel ve Sosyal Yönetim Planı internet sayfamızda erişime açılmıştır.
Ayrıca, bahse konu işin inşaatı ile ilgili dış finansman şartı olan müşavirlik ihale çalışmalarına da Genel Müdürlüğümüzce başlanılmış olup, müşavirlik ihalesinin tamamlanmasına müteakip, Muradiye Mahallesinin alt yapı sorununun tamamen çözümüne yönelik inşaat çalışmalarına başlanacaktır.
Bu proje, Yunusemre ilçesine bağlı bulunan Muradiye Mahallesi’nde güvenli, güvenilir ve sürdürülebilir içme suyunun yanı sıra bölgeye fenni şartlara uygun kanalizasyon ve yağmur suyu sistemi sağlamayı ve ayrıca atıksu arıtma tesisiyle mahalle ve çevre yerleşim bölgelerinin atıksularının bertarafı amaçlanmaktadır.” ROTA HABER

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.