Politika Haber Girişi : 07 Şubat 2024 14:34

“Milletimiz İçin Biz Varız”

“Milletimiz İçin Biz Varız”

“Yerel seçimlerin de belirleyicisi Yeniden Refah Partisi olacak”     diyen Yeniden Refah Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Hatice Nur Germir, “‘Milli Görüş Belediyeciliğine, ahlaklı belediyecilik anlayışına dönme vakti gelmiştir” dedi.

 

31 Mart 2024 yerel seçimlerine 500 bin üyeyle seçimlere gireceklerini ve belediyelerde Millî Görüş iktidarını yeniden gerçekleştireceklerini ifade eden Yeniden Refah Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Hatice Nur Germir, “İnşallah 31 Mart Yerel Seçimlerinin yıldızı da 2028 Seçimlerinin yıldızı da Allah’ın izniyle Yeniden Refah Partimiz olacaktır! Milletimiz için biz varız” dedi.

Hatice Nur Germir,  31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni kazandıkları takdirde yapacakları projeleri Rotahaber’e değerlendirdi. Doç.Dr. Germir; “Manisa Sivil Toplum Kuruluşları, çeşitli kurum, kuruluş, birlik, esnaflar, muhtarlıklar, hane halkları, mahalle gezileri, müdürlükler ve esnaf odaları, cem evleri, dernekler, kanaat önderleri ve daha başkaca birçok kişi ve kurumlara ziyaretlerimiz olmaktadır. Bu ziyaretlerimiz sadece seçim adına kendimizi tanıtıp daha sonra vatandaşımızı bir sonraki seçimde hatırlama gibi bir vefasızlığı asla bünyesinde barındırmayacaktır, devamı gelecektir.

Bizlerin amacı hemşehrilerimiz ve vatandaşlarımızla her zaman el ele, kol kola ve bir omuz mesafesinde iletişim kurabilmektir. Belediyelerin asli görevi hemşehrilerinin sağlıklı, huzurlu, güvenli ve kaliteli, çağdaş ortamlarda yaşamalarını temin edebilmektir. Bu gaye ile yaptığımız ve nasip olur da görev tevdi edilirse yine aynı gayret ve misyonla, görev bilinci ile yapmaya gayret göstereceğimiz ziyaretlerimizin öncelikli amacı toplumun tüm katmanlarına ulaşabilmektir. 

Belediyenin kapıları tüm hemşehrilerimize, vatandaşlarımıza açık olacaktır. Ziyaretlerimizde “Belediye Başkanına ulaşmak istedim, 2 senedir randevu alamadım” diyen özellikle esnaf hemşehrilerimizi duymaktayız. Belediye başkanı olarak bizlere rahatça ulaşabilecekleri gibi karşılaştıkları her türlü talep, beklenti ve şikayet ile önerilerini belediyeye yani bizlere kolayca ulaştırabilmelerini sağlamak amacıyla 7 gün 24 saat yani hafta sonu dahil gece ve gündüz karşılarında bir muhatap bulabilecekleri Manisa Belediye Çağrı Merkezi’ni kuracağız.

Böylece hemşehrilerimizin gerek büyükşehire merkezde yer alan Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerimize ve merkez dışındaki ilçe belediyelerimize kolayca erişimini sağlamak gerekse bu çağrı merkezi aracılığı ile gençlerimize istihdam imkânı oluşturmak önceliklerimiz arasındadır.

Çağrı Merkezi’mizde ses kayıt sistemi ve bilgisayara hemşehrimizin arama sebebinin kaydedilmesi ile ilgili çağrı görevlisi tarafından bilgisayara kaydedilen yazı veya yazılı bildirim uyarınca hemşehrimizin aramasına konu olan işlem, derhal ilgili birime yönlendirilecek ve ilgili birim tarafından da aksiyon alınarak anında veya çok kısa bir süre içinde sonuçlandırılmaya çalışılacaktır. Bu çalışmanın da takipçisi olup anket vb şekilde hemşehrimizin memnuniyetine önem vereceğiz.”

 

KENTE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Belediyelerin kendi gelirleri ve devletin sağladığı imkânlarla bu hizmetleri yaptıklarına dikkat çeken Germir, “Birinci önceliğimiz belediye olarak topladığımız tüm paraların her bir kuruşuna sahip çıkmak ve elimizden geldiği kadar da belediyenin gelirlerini artırmak olacaktır (tüyü bitmemiş yetimin hakkının yenmesine kısaca kimsenin parasının yenmesine izin vermeyeceğiz).  Mama ihtiyacı olan çocuklarımız bulunmaktadır. Ailesi fakir, yoksul durumda olan bu çocuklarımızın mama, bez ihtiyacını, süt ihtiyacını belediye olarak karşılamaya, ebeveynlerine anne ve/veya babasına iş imkanı oluşturmaya böylece geleceğimizi oluşturan bebeklerimize, çocuklarımıza sahip çıkmak ve aileleriyle huzurlu, güvenli bir aile ortamında sağlıkla yaşamalarını sağlamak üzere belediye olarak duyduğumuz sorumlulukla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.

Öğrenci olarak kentimizde yaşayan milyonlarca öğrencimiz var. Aileleri dişinden tırnağından artırarak birçok fedakarlıkta bulunup evladını okutmaya, gelecekte meslek sahibi ve başarılı olmasını sağlamaya çalışmaktadır.

Biz de aynı duyarlılıkla bu evlatlarımıza, öğrencilerimize nasıl katkıda bulunabiliriz, bu konuda üzerimize düşen ne ise onu fazlasıyla yapacağız; indirimli toplu taşıma, kütüphane hizmetlerinden ücretsiz yararlanma, ücretsiz konser, sergi vb sanatsal, kültürel etkinlikler, belediyenin açacağı sosyal tesislerde ücretsiz veya sembolik bir ücretle yemek, spor vb etkinliklerden yararlanma fırsatı ile ayrıca büyükşehir belediye olarak her eğitim-öğretim döneminde belirli başarı kriterlerini sağlayan öğrencilerimize burs imkanı sağlayacağız.”

 

YAŞLIYA SAYGI ÖN PLANDA OLACAK

Yeniden Refah Partisi’nin yerel seçimlerden galibiyetle çıkmasının ardından belediye olarak  açacakları sosyal tesisler ve aşevlerinde maddi gücü olmayan yaşlı, düşkün durumdaki hemşehrilerimize ücretsiz yemek imkânı sunacaklarını da ifade eden YRP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hatice Nur Germir, “Anne-baba duası almak çok önemlidir.. Bu nedenle hayatın koşturmacasında ekonomik koşullar veya iletişim sağlayamama gibi nedenlerle yaşlanıp, hastalanan, düşkün hale gelen büyüklerimizi huzurevi, bakımevi gibi mekanlara bırakıp her iki tarafın da üzülmesini engellemek adına evde bakım hizmetlerine uzman kadromuz ile hizmet vereceğiz. Evde bakımı özendirmek adına bez yardımı, evde bakım hizmetlerine destek personeli şeklinde uzman personeli sembolik bir ücret karşılığında yönlendireceğiz.

Evlenmek isteyen ancak ekonomik koşullar nedeni ile evlilik kararlarını öteleyen gençlerimiz bulunmaktadır. Bu gençlerimizi de bir sosyal proje kapsamında kuşatmamız, onlara da kol, kanat gererek desteklemede bulunmamız  gerekmekte, böyle aile birliğinin kurulmasına öncülük etmekteyiz.”         

 

TARIM VE HAYVANCILIĞA DESTEK

Manisa bölgesinde  her ne kadar sanayi yer alsa da esas itibari ile bir tarım bölgesi olduğuna da dikkat çeken Germir,       “Tarım ve hayvancılığa her türlü desteği vermemiz, önceliklerimiz arasındadır.

Bununla beraber, kadınlarımıza çok önem veriyoruz. Meslek edindirme kursları ile istihdam edilebilirliklerine katkı sağlamak amacıyla her ilçemizde kuracağımız Semtevleri vasıtasıyla başta kadınlarımız olmak üzere tüm gençlerimize alanında uzman öğretmenlerimizle Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı girişimcilik,  el sanatları, örgü, ebru sanatı, biçki-dikiş-nakış, kumaş boyama, ahşap boyama, tel kırma, kilim yapımı, resim, boyama gibi  Aktif İşgücü Piyasası Politikaları yoluyla yeni beceriler kazandırmak veya mevcut becerilerini geliştirmesini sağlamaya çalışacağız. Talep halinde yeni başkaca kurslarda gündeme gelebilecektir. 

Eğitim ve materyal temininin ücretsiz olacağı Semtevlerimizde edindikleri bilgi ve tecrübelerle; emek ve alın terleri ile ürettikleri takı takımı, yüzük, kolye, tepsi, küçük tepsi, küçük kutu, anahtarlık,  yastık, kazak, atkı, kaşkol, şal, eldiven, bileklik, broş, duvar süsü, çerçeve, kemer, kolye, tablo boyama ve daha birçok el emeği, göz nuru ürünleri, hediyelik eşyaları belediye olarak kuracağımız satış stantlarında satıp kendilerine kazanç elde etmesine böylece aile bütçesine katkı sağlamasına öncülük edeceğiz. 

Ayrıca e-ticaret üzerine vereceğimiz eğitimlerle de sosyal medya üzerinden satışlarını kendileri de gerçekleştirebileceklerdir. Semtevlerinde meslek edindirici kurslar yanı sıra satranç, tiyatro, koro, halk oyunları şeklinde sosyal ve kültürel etkinlik ve faaliyetlerde gerçekleştirilecektir. Çocuk tiyatrosu ve çocuk korosu şeklinde çocuklarımızın da sosyo-kültürel etkinliklerine önem verilecektir.  Kadın, genç ve çocuklarımızın aikido, karate ve taekwando gibi savunma sporlarını öğrenmeleri için uzman öğretmenler eşliğinde kurslar açacağız“ dedi.

 

TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Trafik sorununu çözmek üzere gerekli fizibilite çalışmaları yapılarak, yol düzenlemeleri, battı-çıktı tabir edilen üst geçitler, viyadükler inşa edileceğini vurgulayan Hative Nur Germir, “Yapılacak olan her türlü inşaat- taahhüt veya başkaca işlemlerde, açılacak ihalelerde öncelik Manisa ilimizde bulunan firmalarımız, esnaflarımız ve KOBİ’lerimizdir. İmar sorununun çözümü adına gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Gerekli plan, projelere önem verilecektir.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Germir; “Kentsel dönüşümde acilen aksiyon alınacak ve fay hatları üzerinde bulunan başta Cumhuriyet Mahallemiz olmak üzere konutlarımızın rehabilite edilmesi ve halkımızın daha kaliteli ve güvenli konutlarda daha çağdaş ortamlarda yaşamaları sağlanacaktır. Bunları gerçekleştirirken de gerekli sosyal güvenlik adına olsun veya civarda yaşayan halkımız için olsun onların hayatını zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı uygulamalar yapılacaktır.

Sözgelimi İshakçelebi Mahallesi Muhtarımızı ve mahallemizi ziyaretimizde müşahede ettiğimize göre; yapılan kentsel dönüşüm sırasında bulunan tarihi, kültürel değerler nedeni ile inşaat durma noktasına gelmiş ve kısmen devam etmekte ancak toprak kayması, erozyon tehlikesi arz eden bir toprak zemin üzerinde gece fabrikadan veya başkaca bir işden geri dönen vatandaşımızın karanlıkta yürümek için telefonunun ışığından yararlanmak zorunda kalması son derece tehlikeli bir durumdur.

Bu tehlikeli ve kaygan, kısmen derin inşaat çukurları olan inşaat sahasından yukarıdaki evlerine erişebilmek için karanlıkta verilen bu gayret çok üzücüdür. Bu tehlikeyi nispeten azaltabilmek için vatandaşımızdan gelen şikayet ve talepler üzerine Muhtarlığımızın arka tarafına basamak şeklinde düzenlenen ve büyük çakıl taşı, mıcır kullanılarak yapılan zemin de çok kullanışlı değildir. Zira yaşlılarımız olabilir onların veya engelli bireylerimizin kullanmak zorunda kaldığı tekerlekli sandalyeler yanısıra bebek ve çocuk arabalarının buradan çıkması mümkün değildir. Kısacası bizler belediye olarak vatandaşımızın hayatını kolaylaştırıcı, hayat kalitesini artırıcı uygulama ve hizmetlerde bulunacağız.”  

 

ULAŞIM ÇİLESİ BİTECEK

YRP Manisa BŞB Adayı Germir, “ Otopark bir diğer çok önemli sorunumuzdur. Kent merkezi yanısıra uygun lokasyonlara konuşlandıracağımız otoparklar ile bu konuya çözüm getireceğiz. Ulaşım halledilmesi gereken çok önemli bir başlıktır. Sefer sayılarını her bölge ve mahalleye artırıp, kaliteli, çağdaş araçlarla vatandaşımızın seyahat etmesini sağlayacağız.  65 yaş üzeri hemşehrilerimize günde 4 defa (2 defa gidiş-dönüş şeklinde) ücretsiz toplu taşıma araçlarını kullanma imkanı sunacağız.

Toplu taşıma araçlarına akıllı kartların kullanılabileceği sistemleri yükleyeceğiz. Böylece şehir içi olduğu gibi merkez dışındaki ilçelerimize de seyahatte bulunan hemşehrilerimizin ilk 30 dk.- 45 dk. ve 90 dk. şeklinde araçtan inip başka vasıtaya binmeleri halinde indirimli ücret veya gittiğin kadar öde şeklinde otobüs duraklarımıza koyacağımız makineler ile otobüsten indikten sonra kartını okutması halinde ücret iade yapılmasını sağlayacağız.   

Tüm otobüs duraklarının üzerleri kapalı olup, sıcak veya yağmurdan etkilenmeden hemşehrimizin durak içindeki banklarda oturup bekleme fırsatı olan ve o duraktan geçen veya beklediği otobüsün ışıklı bilgilendirme levhaları ile güncel olmasını gerçekleştireceğiz.

Raylı sistemle Manisa’nın tanışmasını ve bu kolaylıktan yararlanmasını sağlayacağız. İzmir Menemen’deki İzban ile erişim yanısıra şehir içinde ve ilçelerimizde raylı sistemi kurup kullanmak için gerekli protokol, görüşme ve prosedürlerini yapıp halkımızın istifadesine sunacağız. Böylece üniversite ana kampüsüne de raylı sistem ile erişimi gerçekleştirip ulaşım sorununu ortadan kaldıracağız.”

 

SUYUN KİRLENMESİ ÖNLENECEK

Germir; “Hava kirliliğine çözüm üreteceğiz. Fosil yakıt kullanımını değil, doğalgaz veya yapılacak fizibilitelerle mümkün olan ilçelerimizde jeotermal kullanımını teşvik edeceğiz.

Bölgemiz için muazzam bir kaynak ve imkân olan maden ve elementlerimizi katma değer ile daha fazla kazanç elde ederek ihraç edilebilmesini sağlayacağız. Zeolit enstitüsünü kuracağız. Böylece zeolit madeninden daha fazla ekonomik değer olarak yararlanıp, refah seviyemizi artıracağız.

250’den fazla alanda kullanılabildiği tespit edilen zeolit adı verilen bu değerli madeni kentimiz ve ilçelerimiz için kullanacağız. Yola dökeceğimiz asfaltta kullanabileceğimiz ve böylece asfaltın kalitesi yanısıra su emme veya kar, buza karşı sürdürülebilir olma özelliği edinmesini sağlayacağız.

Hava, su, toprak gibi elementler her bireyin, her canlının  kullanması gereken yaşamsal haklarıdır. Bu bağlamda çeşmeden akan suyumuzun kalitesini artıracağız. Çeşmeyi açtığımızda suyumuzu içilebilir kılacağız. Her gittiğimiz ziyarette bize iletildiği üzere su sayacı kartlı akıllı sayaç ve sudan alınan vergi ile kesinti sorununu çözeceğiz. Kartlı akıllı sayaç uygulamasına son vereceğiz.

Gediz nehrimiz yanı sıra derelerimizi rehabilite edeceğiz. İçerisinde sadece balık ve ördek, balıkçıl kuş şeklinde canlılarımızın yaşamasını sağlayacağız. Başkaca herhangi bir kimyasal atık veya herhangi bir tesisden gerekli filtresi olmadan hepimizin ortak kullanımı olan bu nehir ve derelerimize, su kaynaklarımıza herhangi bir kirletici materyalin karışmasına asla izin ve taviz verilmeyecektir.

Dere ve nehir kenarları halkımızın ailesiyle birlikte gidip düzenlenmiş alanlarda piknik, spor veya yine özenle hazırlanmış bölümlerde mangal vb etkinlikler yapabileceği rekreasyon, dinlenme alanları olarak halkımızın kullanımına açılacaktır. 

Biogaz’a önem vereceğiz. Büyükbaş, küçükbaş ve tavuk çiftliklerinde üretilen dışkı şeklindeki belki de petrol veya ondan daha değerli olan elementi işleyeceğiz. Içerisindeki metangazını transformasyona tabi tutacağımız profesyonel ve gelişmiş tekniklerle donatılmış tesislerimizde elektrik şeklinde aydınlatma ve ısınma imkanlarını elde ettikten sonra, kalan ürik asitten arındırılmış sıvı dışkıyı gübre olarak tarımda kullanıp, gübreye milyarlarca dolar ödemekten kurtulacağız.

Sıfır atık projesine önem verip mahrecinde ayrıştırma yapacağız. Değerli halkımızın evlerinde meyve, sebze kabuk ve artıklarını bio şeklinde ayrı bir kapta, kağıtları ayrı, plastikleri ve camları ayrı bir kapta stoklamalarını sağlayıp bunları toplayacağımız çöp veya atık kamyonlarımızı sabah erken saatte işbaşı yapıp böylece çöp veya atık toplama kamyonlarımız ile trafikte yoğunluğa sebep olmayacağız.

Ayrıca yanmış yağ şeklinde kızartma yağlarını da evlerden ayrı kaplarda toplayıp biodizel üretiminde kullanacağız.

Kent veya yerleşim yerlerinin belirli noktalarına koyacağımız makinalara plastik vb pet şişelerinin atılması ile vatandaşımıza belirli bir ücret iadesi sağlayıp, plastiklerin belirli şekilde toplanıp recycle denilen yeniden dönüşüme yönlendirilmesine böylece ülke ekonomisine katkı sağlamasına ve aynı zamanda doğaya atılması halinde 300-400 yıl gibi bir zaman diliminin geçmesine, böylece doğamızın kirletilmesinin önüne geçmiş olacağız. Zira plastiği üç defa geri dönüşüm olarak kullanıp ekonomiye katkı sağlamamız mümkün iken bu ekonomik değeri olan unsuru çöpe attığımızda doğaya 350-400 yıl süren bir zaman zarfında karışmasına fakat bu süre zarfında da mikro şeklinde küçük partiküllere ayrılarak yer altı sularına, içme sularına karışarak kanımızın içinde, bedenimizde plastik olmasını önlemeye çalışacağız.”

 

SPİL’E TELEFERİK

Yeniden Refah Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Hatice Nur Germir, “Çok önemli bir doğal değerimiz olan Spil dağımıza Teleferik, 360 derece dönen restorant, dağda konaklamanıza imkân sağlayan bungalow tarzı doğa ve dağ evleri inşasına önem vererek dağımızı yerli- yabancı turizme açacağız. Kış sporları ve yaz-kış trekking şeklinde yürümeye imkan veren parkur düzenlemeleri ile dağımızın doğal güzelliklerinden daha fazla yararlanmaya çalışacağız.

Spil dağında yer alan Kibele heykeli, Tantalos’un mezarı, Niobe gibi tarihi ve kültürel değerlerimizi ön plana çıkarıp turizmin canlanmasını sağlayacağız.

Her ilçemizin sahip olduğu tarihi, kültürel, sosyal unsurları ön plana çıkaracağız. Akhisar’daki kiliseler, Kula’daki Peri bacaları, Salihli’deki Sard Harabeleri ve daha birçok güzelliğimize farkındalık oluşturup turizm ve kültürel etkinliklerde Manisa’mıza katkıyı artırmaya çalışacağız” dedi.

 

HEMŞEHRİLERİMİZİN MUTLULUĞU BİZİM İÇİN ESASDIR

Germir,  “İnsanı yaşat ki Devlet Yaşasın  denir. Bu düstur ile hareket edip insanlarımızın daha mesut bir kent ve ilçelerinde yaşamalarını sağlamak için gece ve gündüz çalışacağız.

Sokaklar sadece insanlar için değildir. Hakdem ile yaptığımız görüşmelerde hayvanlarımız için yapabileceğimiz başlıklar görüşülmüştür. Beslenme, barınma, tedavi başlıca olmak üzere gerekenler yapılacaktır. Yüzyıllardır insanlarla yaşamak üzere evrilen Allah’ın sessiz kullarına sahip çıkıp onların hamisi olunacaktır. 

Sokakta yaşamak durumunda olan köpüşlerimiz yan ısıra kedilerimize kedi evi şeklinde mimarisi estetik yapılar gerçekleştirip, sokaklarda uygun yerleri bırakılacak ve sürekli olarak mama, su ve bakım desteği gerçekleştirilecektir.

Uzman hocalarla vereceğimiz eğitimlerle hayvanlara karşı nasıl davranılacağı, kuyruğunu sallayarak siz4 gelen bir köpüşün amacının size saldırmak olmadığını veya üzerinize gelse bile dimdik durup asla onun gözünün içine bakmadan sakince kalıp sakin adımlarla uzaklaşmanın ve daha birçok bilginin önemine bu eğitimlerde değinilecektir. Tabi ki saldırgan olanları ayrı bir rehabilitasyona tabi tutacağız. Sokakta yaşamak zorunda bırakılmış yalnız kalmış olan bu canların duasını almak bizim boynumuzun borcudur. Onlara mama ve su desteğini aralıksız yapan ekipler tahsis edeceğiz. Her mahallede gönüllü çalışanlarımız olacak o mıntıkada sıkıntılı bir durum olursa derhal bize iletecek ve gereken müdahaleyi yapacağız.

Tam teşekküllü cihazlarla donatılmış uzman veteriner, ara eleman, bakım elemanı istihdam edip Hayvan hastanesi kuracağız, hayvanlarımız için. Ayrıca acil durumlarda müdahale için gezici mobilize araçlı ekiplerimiz olacak, acil bir durumda sokaktaki hayvanımıza gereken müdahale de bulunulacaktır.

Türkiye’de belediyenin kuracağı bir ilk olarak 5 yıldızlı Haycan Oteli kurulacaktır. Evlerinde baktıkları canlara tatile gitmek, hastane, şehir dışı veya başkaca nedenlerle bir süreliğine (günlük, haftalık ve aylık periyodda) kalacak yer arayan hayvan severlere ücreti karşılığında destek olunacaktır.”   

 

ENGELSİZ BELEDİYECİLİK

Engelsiz belediyeciliği tesis edeceklerinin de altını çizen Hatice Nur Germir, “ Gerek belediyelerimizin binaları gerekse semt içi imar, park, bahçe, yol, kaldırım her türlü imkânları normal sağlıklı bir birey nasıl kullanabiliyorsa engelli bireylerimizin de kullanmalarına imkan sağlayacağız. Belediye ve birimlerimizle iletişim kurmak isteyen vatandaşlarımız için işaret dili bilen personel istihdam edeceğiz.

Emekli hemşehrilerimize maaş günleri ATM ödemelerinde kolaylık sağlamak adına MCBÜ UBF Bankacılık ve Finans bölümü öğrencilerimizin sigorta ve ücretleri ödenerek istihdam edilmeleri yönünde ilgili paydaşlarla görüşülüp gerekli protokollerin tesis edilmesi  sağlanacaktır.

Hasta durumda bankaya gelemeyecek olan emeklilerimize maaş ödemesi yapabilmek için gerekli tedbirler zırhlı araç, personel desteği ile banka ve üniversite ile yapacağımız görüşme ve protokollerle hemşehrimizin gerekirse köydeki evine gidip maaşı elden kendisine ödenecektir, önceliğimiz hayatının baharını ülkesi için geçirmiş olan insanımızın yaşlılığında rahat etmesidir.”

 

İNOVASYONA ÖNEM VERECEĞİZ

MOBESE ve kamera sistemini artırıp kaliteli çözünürlükte ve sürekli çalışıyor olmaları düzenli takip edilen kameralar ile sokakları daha güvenli hale getireceklerini de ifade eden Germir; “Ticarileştirilebilir yenilik olarak adlandırılan İnovasyona önem vereceğiz. Mucit, kaşif, deha şeklinde genç beyinlere önem verip belediye olarak elimizden gelen en iyi şekilde plan ve projelerine finansal destek sağlayıp, bu gençlerimizin hamisi olacağız. Böylece ülkemizden, kentimizden beyin göçü olmasına fırsat vermemek için azami çalışıp bu gençlerimizi tespit edip ellerinden tutacağız.

Manisa aynı zamanda işçi kenti olduğundan ayrı lokasyonlarda işçilerin barınabileceği 500 kişilik misafirhane inşa edeceğiz.  100 kişilik (Güngörmüşler) yaşlı bakım evi yanına 100 kişilik anaokulu tesis edeceğiz. “

 

KALİTELİ VE UYGUN FİYATLI ALIŞVERİŞ İMKANI

Germir; “Üreticilerin ürünlerini halkımıza doğrudan satış yapabileceği böylece halkımızın kaliteli ve uygun fiyatta ürünleri satın almasını ve üreticimizin kazancının artması şeklinde Kazan-Kazan ilkesini gerçekleştirebileceğimiz kaliteli bir ortamda alışverişlerin sağlanabileceği pazar yerleri tahsis edeceğiz.

Eşinden ayrılmış, yalnız durumdaki ekonomik gücü de olmayan hanımların meslek kurslarında istihdam kabiliyeti sağlamalarına böylece iş sahibi olmalarına, ayrıca tesis edeceğimiz güvenli evlerde barınmalarına imkan sağlayacağız.

Bunun yanında, mahallelerimizin temsilcisi, sözcüsü olan muhtarlarımızla 15 günde bir toplanıp, iletilen sorunları ivedilikle  çözüme kavuşturacağız. Halkımızla da ayda bir defa toplanıp, düzenlediğimiz Halk Günü’nde dilek, şikayet ve temennilerini not alıp, acilen çözüme kavuşturacağız.

Eğitime önem vereceğiz. Büyükşehir veya ilçe belediyelerinde çalışan tüm personelimizin yaptığı iş veya görev ile alakalı eğitim, kurslardan geçip, yaptığı işi layıkıyla gerçekleştirmesine özen göstereceğiz. Bir işin yapılmasında veya atamalarda ehliyet ve liyakat sahibi olunması asıl önceliğimiz olacaktır.

Mahallelerimizdeki taziye evlerini tekrar gözden geçirip, noksanların tamamlanmasına, gerekiyorsa taziye evinin genişletilmesine, daha kaliteli ve ihtiyaca cevap verebilir hale gelmesine önem vereceğiz.

Ayrıca taziye evlerine yemek desteği sağlayacağız. Ülkemizin her neresi olursa olsun başka bir ile gittiğinde Hakkın rahmetine kavuşan hemşerilerimizi yani meftayı Manisa’ya ailesine kavuşturmak için ambulans tahsisi yapacağız.  Bu hizmetimizin karşılığında aracın yakıtı ile bu aracı kullanan ve destek personelimizin ücretini talep edeceğiz.

Hemşerimizin ödemeye gücü yetmiyorsa, bu hizmeti ücretsiz yapacağız.”

 

İŞ İMKANI YARATACAĞIZ

Askıda ekmek, askıda fatura şeklinde sosyal dayanışmayı ve kardeşliği destekleyen uygulamaları hayata geçireceklerini belirten Germir, “İletişim ve haberleşme çok önemlidir. Bu itibarla telefon operatörleri ile görüşüp, baz istasyonlarının ilçelerimizde uygun yerlerde kurulmasına ön ayak olacağız.

Merkezde olduğu gibi tüm ilçelerimizde yeni iş sahaları ve istihdam imkânlarının oluşturulmasına önem vereceğiz. Bu bağlamda öncelikle ilçemizde bulunan esnaf, KOBİ ve firmalarımız hangi iş sahası üzerine bir çalışma gösteriyorsa o sektörün daha da geliştirilmesine vesile olacağız.

Sözgelimi Ahmetli’de Karavan üzerine esnafımızın çalışmasını daha da desteklemek üzere, bu ilçemize Karavan Turizmini desteklemek adına Karavan park istasyonlarını tüm yan hizmetleri ile sağlayan böylece ulusal veya uluslararası karavan severlerin ilçemize gelerek ekonomiye katkı sunması adına farkındalık oluşturacağız.

Alaşehir’de mevcut olan sıcak su imkânlarından daha fazla yararlanmak adına meyve, sebze ve kesmelik çiçek üretimini gerçekleştirebilecekleri jeotermal ile ısıtılabilen seralar yapılmasını sağlayacağız. İlçe ve köylerimizin su ve elektrik sıkıntısına çözüm üreteceğiz.

Her ilçemizden bir köyümüzü  Yavaş Şehir anlamında Cittaslow (Sakin şehir) olarak seçeceğiz. Nüfusu 50.000’den az olan, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullandığından sürdürülebilir olan bu anlamda Ekolojik Köy olarak da adlandırabileceğimiz bu beldelerimizde, bireylerin birbirleriyle rahatça iletişim kurabilmesi ve sosyalleşebilmesi mümkün olucaktır. Altyapı sorunu olmayan ve göreneklerine sahip çıkan Sakin Şehirlerimizde ev pansiyonculuğu, butik otel tarzı konaklamalar ile oradaki hemşerilerimize istihdam oluşturarak ekonomilerinin canlanmasına imkan sağlayacağız.

Yerli ve yabancı turistlerin konuk edilebildiği bu simge köylerimizde, tarihi ve otantik değerlerimizi yaşatmaya önem vereceğiz.

Binaların mimarisinden sokakların dizaynına. Sokaklarda hanımlarımızın el emeği göz nuru ile oluşturduğu hediyelik eşya, gıda gibi satış yapıp kazanç elde edebileceği satış stantlarına kadar her şey kültürel dokuya uygun olacaktır.

Belediye olarak kurumlarımız nezdinde ayrıca 17 ilçemizde kuracağımız sosyal tesisler kompleksi şeklindeki kafe, lokanta, otel/bungalow evler, anaokulu ve kreşler ile gündüz bakımevleri, spor tesisleri [savunma sporları, badminton ve tenis sahaları, yüzme havuzu (açık/kapalı)] bünyesinde engelsiz vatandaşlarımızın da çalışma hayatına katılmasına önem vereceğiz.

Martı denilen bin- git tarzındaki elektrikli scooterların kullanımının yaygınlaştırılmasına öncülük edecek, böylece gerek ulaşımın rahatlamasına gerekse karbon salımınının azalmasına gayret edeceğiz. Uyuşturucu ile mücadele merkezleri açılması ve eğitimler verilerek gençlerimizin bu musibete karşı korunması yanısıra Emniyet Müdürlüğümüz ile koordineli çalışmalar yapılmasına önem vereceğiz.”

 

AHMETLİ’YE HAVALİMANI

Ahmetli’ye uluslararası düzeyde ihtiyaca cevap verebilecek bir havalimanının yapılmasına öncülük ederek istihdama ve ekonomiye katkı sunacaklarını ifade eden YRP Büyükşehir belediye Başkan Adayı Hatice Nur Germir, “Her ilçemizde altyapı ve kanalizasyon sorunlarına çözüm getirip, vatandaşlarımızın kaliteli bir ortamda yaşamalarına imkan sağlayacağız.

Her ilçemizin petrol belki de altından daha değerli olan çöp adı verilen evsel, endüstriyel ve hayvansal atıklarına sahip çıkıp, kurulacak tesislerde geri dönüştürülmesine böylece ekonomiye kazandırılmasına bu sayede istihdama katkı sağlanması yansıra refah seviyesinin arttırılmasına imkân sağlayacağız” dedi. 

 

EĞİTİME DESTEK

Manisa’daki Cem Evi binasının genişletilmesi, ihtiyaç halinde yeni Cem Evi açılması ve noksanların giderilmesine öncülük yapacaklarını da sözlerine ekleyen Germir, “Öğrencilerimize sabahları süt ve kuru üzüm ile beslenmelerinde destek sağlayacağız. Manisa’mızın bir şehzadeler kenti olduğunu ön plana çıkaran kentsel düzenlemeler ile kent estetiği ve çevre düzenlemesine önem vereceğiz.

Atasporlarımız gençlerimize öğretilmesi yanı sıra Fatih Sultan Mehmed Han’ın at bindiği alanı gençlerimize binicilik kurusu verilmesinde kullanacağız. Yoğurtçu Kalesi, Hamamlar gibi tarihi tüm eserlerin restore edilerek halkımızın ziyaretine açılmasına önem vereceğiz.

Gölmarmara ilçemiz başta olmak meslek yüksek okulu veya üniversiteye ait okul bulunmayan ilçelerimizde okul açılması veya mevcut okullarda bölümlerin arttırılması ile gelecek öğrenci sayısı artışı ile ilçelerimizin ekonomisine katkı sağlamak adına Üniversite Rektörümüz ile görüşülüp gerekli protokoller tesis edilecektir.”

 

MANİSA DAHA RENKLİ OLACAK         

Germir, “Anemon adı verilen Manisa’mıza ait lale ve diğer çiçekler ile ağaçlar üretilerek, kentimizin daha renkli ve estetik bir görünüm kazanmasına çalışılacaktır. Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü nezdinde uzman kadrolarla üretimi yapılacak olan çiçek, ağaç vb ürünler halkımıza uygun fiyatla satışa da sunulacak böylece evlerini, bahçelerini daha güzel bir görünüme kavuşturmaları sağlanacak ve balkon güzeli veya bahçe güzeli şeklinde düzenlenecek yarışmalarla kent estetiğine katkı sağlayan hemşerilerimiz ödüllendirilecektir.  Kurumuş olan Gölmarmara gölümüz başta olmak üzere tüm göllerimizin yeniden su tutması ve doğaya kazandırılması adına gerekli fizibilite ve çalışmalar yapılacaktır.

GDO'suz, organik gıda yetiştirenlere toprak verilmesi yanı sıra organik, gezen tavuk şeklinde yumurta üretimine destekler sunacağız.  Manisa ilinde yüksek katma değere sahip tıbbi ve aromatik bitkilerin sürdürülebilir bir şekilde yetiştirilmesini teşvik etmek, yerel çiftçilerin gelir düzeyini artırmak, doğal kaynakları korumak ve bölgede yeni bir tarım sektörü oluşturmayı amaçlanmaktadır.Manisa ve çevresinde bal ve arı ürünleri yetiştiriciliği teşvik edilerek, yerel çiftçilerin gelir düzeyini artırılması, arıcılığı desteklemek ve doğal kaynakların korunması önceliğimizdir. İlçe ziyaretlerimizde tespit ettiğimiz ve bize iletilen sorunlara çözüm odaklı yaklaşılıp, ayrıca ilçeye ve ilimize katkı sağlayacak yeni görüş ve düşünceler de projelerimiz arasına dahil edilecektir.

Taksicilerin güvenli bir şekilde işlerini yerine getirebilmelerini sağlamak adına sürücü kabininin kurşun geçirmez bir şekilde olması ve taksilerde GPRS, telsiz veya taksi merkezi ve diğer taksilerle veya emniyet ile iletişimi sağlayan uygulama kullanılması çok önemli bir gündem maddesidir” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.