Gündem Haber Girişi : 20 Ocak 2024 14:31

Manisa’ya Kadın Eli Değecek

Manisa’ya Kadın Eli Değecek

Yeniden Refah Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hatice Nur Germir,  Manisa’nın ilk kadın belediye başkan adayı olarak seçmenden büyük ilgi görüyor. Özellikle kadın seçmenler;   "Hatice hanımın Manisa Büyükşehir  Belediye Başkanı olması  Manisalı  kadınları için bir gurur kaynağı olacaktır." dediler.

 

Son yüzyılın gözde sosyal bilimler konularından birisi olan kadın, siyaset biliminde de yerini aldı. Yakın döneme kadar kadın ve siyasetle ilgili  “Kadınlar siyasi alanda var olmalılar mı, olmamalılar mı?”  ya da
“Kadınların siyasi alana katkıları olur mu, olmaz mı” konuları tartışılmış; takip eden dönemlerde de kadının siyasi alanda var oluşunu engelleyen sebepler, kadınların siyasete katılmalarını artırmanın yolları ve yöntemleri üzerinde durulmuştu. 
Cinsiyet eşitsizliğinin en belirgin olduğu alanların başında siyaset geliyor. Kadınlar siyasette, özellikle de siyasi karar mekanizmalarında, yoğunlukları ile orantısız bir şekilde yer alıyor. Bu durum bazen kadınların kişisel tercihlerinden kaynaklandığı gibi çoğunlukla da toplumsal ve kültürel yapılardan kaynaklanabiliyor. Kadının siyasi alana yetersiz katılımı sorun olarak düşünülürse bu sorunun çözümü noktasında kadınların  özellikle yerel yönetimlerdeki başarıları azımsanmayacak kadar çok. 


YRP MANİSA’DA KADIN ADAYLA YARIŞA GİRİYOR. 
İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Para Banka Anabilim Dalı bölümü mezunu olan ve akademik kariyerini Celal Bayar Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak sürdüren  Doç. Dr. Hatice Nur Germir,  Yeniden Refah Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, özellikle kadın seçmenlerin büyük ilgisini çekiyor. 
Manisa merkezde ve ilçelerde yaptığı seçim çalışmaları sırasında kadın seçmenler ile kurduğu sıcak diyaloglar sayesinde erkek rakiplerinin bir adım önüne geçen Germir  için Manisalı seçmenler ;  "Hatice hanımın Manisa Büyükşehir  Belediye Başkanı olması  Manisalı  kadınları için bir gurur kaynağı olacaktır." dediler.


PARTİLİ PARTİSİZ HER KESİME HİTAP EDİYOR
Yeniden Refah Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hatice Nur Germir’in  Manisa için büyük bir şans olduğunda birleşen seçmenler;  “Yıllardır Manisa’yı ve ilçelerini hep erkek belediye başkanları yönetti, Kimi başarılı hizmetler verdi, kimisi ise sadece en fazla oy aldığı mahallelere hizmet  götürdü. Artık bir şeylerin değişmesi zamanı geldi. 
Biz Hatice hanımın seçildikten sonra Manisa’nın her yerine aynı hizmeti götüreceğine inandık. Onun sayesinde Manisa’ya kadın eli değecek. 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde biz kadınlar olarak hem büyükşehirde, hem ilçe belediyelerinde hem de muhtarlıklarda kadın adaylarına  hangi partiden olduğuna bakmaksızın oyumuzu vereceğiz” dediler.


 
“AHLAKLI BELEDİYECİLİĞE DÖNME VAKTİ GELMİŞTİR“
Yeniden Refah Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hatice Nur Germir ise;  ‘Önümüzdeki seçim, Türkiye'nin özellikle yerel yönetimler alanında hangi yolda yürüyeceğini tercih edeceği son derece önemli bir seçim olacak. Ahlakın, maneviyatın, hakikatin, doğrunun, adaletin hâkim olduğu anlayış tek çaredir. 
Millete hizmeti ibadet olarak yapan anlayış tek çaredir. Halk Hakk'a hizmettir anlayışıyla hareket eden kadrolar tek çaredir. Makam ve rakam için değil Allah rızası için siyaset yapan kadrolar tek çaredir, milli görüş tek çaredir, Yeniden Refah tek çaredir. Siyaseti ticaret olarak gören, çıkar odaklı siyaset anlayışlarının milletimize unutturduğu milli görüş belediyeciliğine, ahlaklı belediyeciliğe dönme vakti gelmiştir" diye konuştu. NAİME SEKİZLER
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.