Gündem Haber Girişi : 24 Aralık 2023 20:43

Manisa Şehidini Uğurladı

Manisa Şehidini Uğurladı

22 Aralık'ta 6 askerimizin şehit olduğu haberi yüreğimize ateş düşürürken dün de 6 askerimizin daha şehit düştüğü açıklandı. Bölgede şehit sayısı 12'ye yükselirken, 23 Aralık'taki çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak, Manisa’da düzenlenen törenle toprağa verildi. 


Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit harekât bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Enes Burak’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri uçakla Akhisar Hava Meydan Komutanlığına getirildi. 
Burada düzenlenen törene Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul,  Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürü Fevzi Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, askeri ve sivil erkân ile şehit yakınları katıldı.  Ardından helallik almak üzere şehidin naaşı baba ocağına getirildi. Saruhanbey Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Piyade Sözleşmeli Er Enes Burak için tören düzenlendi. Yapılan törenin ardından şehit Er Enes Burak Manisa şehitliğinde toprağa verildi.

ÖZGÜR ÖZEL’E TEPKİ VARDI

Cenaze töreni, Manisa'nın büyük bir hüzün içinde olduğu bir atmosferde gerçekleşirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in varlığı, tepkilere neden oldu. Bazı vatandaşlar, Özel'in cenaze törenine katılmasını kabul etmeyerek sert tepkiler gösterdi.
Cenaze namazı sırasında “Özgür dışarı” şeklinde sloganlar atılarak, Özgür Özel'e karşı tepkiler dile getirildi. Vatandaşların CHP Genel Başkanı'nını protesto etmeleri sonrası, güvenlik güçleri de olaya müdahale etmek zorunda kaldı.


ANNESİ 2 YIL ÖNCE VEFAT ETMİŞ

Ağrı nüfusuna kayıtlı olan şehit Enes Budak'ın Atatürk Mahallesi'nde ikamet eden Babası İkram Budak'a acı haberi, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay ve beraberindeki protokol tarafından verildi. Haberi alan aile üyeleri büyük üzüntü yaşarken, sağlık görevlileri de ziyarette hazır bulundu. Şehit ailesinin evinin bulunduğu sokağa dev Türk bayrağı asıldı. Şehit haberini duyan aile yakınları da taziye için evin önüne akın etti. Şehit Enis Budak'ın bekar ve 6 kardeş olduğu, annesi İkram Budak'ın da 2 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

ŞEHİD ENES BUDAK’IN SON PAYLAŞIMI ÇIKTI

Öte yandan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak’ın sosyal medyadaki son paylaşımı ortaya çıktı. Budak, "Cesaret dağında korku rüzgarı esmez aslanlar gibi yaşayan” yazarak fotoğraflarını paylaştı. ROTA HABER

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.