Manisa Haber Girişi : 25 Ocak 2024 13:27

Manisa’da Kim Kazanır?

Manisa’da Kim Kazanır?

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayları netleşmeye başladı. Sağ parti oyları dörde bölünürken, solda ise CHP tek başına kaldı. Ortaya çıkan büyük fotoğrafı yorumlayan siyasiler, CHP Adayı Ferdi Zeyrek’in zafere en yakın isim olduğunda birleşti.

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'ne katılabilecek siyasi partileri belirlemesinin ardından, seçime katılacak partilerde ise aday belirleme çalışmaları hızlandı. Mahalli İdareler seçimlerinin tüm ülkede olduğu gibi, Manisa’da da yoğun bir hareketliliğe neden oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi için AK Parti ve MHP ittifaka giderek Cengiz Ergün’ü aday gösterdi. Büyükşehir Belediyesi’ni mutlaka kazanmak isteyen CHP Genel Başkanı Özgür özel ise memleketinde Mimar Ferdi Zeyrek’i aday göstererek, seçim çalışmalarına başladı.

İYİ Parti’de  Op. Dr. Gürkan Özcan’ı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak  göstererek, seçimlerde Manisa’da ‘Biz de varız’ dedi. Her geçen gün üye sayısını arttırarak Ak Parti’den sonra iktidara gelmeyi planlayan Yeniden Refah Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hatice Nur Germir’i açıklayarak büyük bir sürprize imza attı.

Öte yandan; Gelecek Partisi Muğla Milletvekili ve Saadet-Gelecek Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Özdağ’ın bu çıkışı her ne kadar kentte memnuniyetle karşılansa da, Özdağ’ın adaylığının yalnızca CHP adayı Ferdi Zeyrek’in işine yarayacağı yorumlarını da beraberinde getirdi.

 

MERKEZ SAĞ OYLAR BÖLÜNDÜ

Manisa’da uzun yıllar aktif siyaset yapan bazı isimler büyükşehir adaylarını yorumladı. Ortaya çıkan tabloda merkez sağ oylarının bölündüğünde birleşen  eski siyasiler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kurduğu büyük tuzağa da dikkat çekti.

Özellikle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Gelecek Partisi Muğla Milletvekili ve Saadet-Gelecek Grup Başkanı Selçuk Özdağ’ın sağ oyları bölmek amacıyla aday gösterildiğinde birleşen duayen siyasetçiler, “Saadet-Gelecek Grup dağılmak üzereyken Özgür Özel bir milletvekilini Saadet Partisi’ne göndererek  Saadet-Gelecek Grubunun dağılmasını  önledi. Diyet olarak da  Özdağ’ın Manisa’dan aday gösterilmesini sağlayarak sağ oyların bölünmesini sağladı. Burada büyük bir oyun oynandı. Böylece CHP adayı Ferdi Zeyrek’in bir adım öne çıkması sağlandı” dediler.

 

AKP-MHP KÜSKÜNLERİ YRP’YE OY VERECEK

Manisa merkezde ve 17 ilçesinde hem Ak Parti’in hem de MHP’nin küskünlerine dikkat çeken duayen siyasetçiler, “Ak Parti Cumhur İttifakı kapsamında MHP adayı Cengiz Ergün’ü iki dönemdir destekliyor. Ak Parti adına aday çıkartmıyor. Bu da parti tabanında büyük bir rahatsızlığa neden oluyor. Her ne kadar Erdoğan faktörü olsa da tabanda Ak Parti’ye küsen ve oyunu başka bir partiye veren bir seçmen gurubu var. 2024 seçimlerinde de aynı tavrı sergileyerek oylarını büyük bir ihtimalle yeniden Refah Partisi adayı Hatice Nur Gernir lehine kullanacaklar. MHP’de de aynı durum söz konusu. Cengiz Ergün’e karşı olan ve bu nedenle oy vermeyecek olan küskünler, oylarını diğer parti adaylarına vererek tepkilerini ortaya koyacaklar. Bu büyük fotoğrafa baktığımızda oylar bölüneceği için ortaya çıkan tablo sadece CHP’nin adayına yarayacak. Büyük bir ihtimalle de ferdi Zeyrek Manisa Büyükşehir belediye başkanı olarak seçimlerden çıkacak”  ifadelerini kullandılar.

 

İYİ PARTİ ADAYI HALKTAN KOPUK, ŞANSI YOK

İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gürkan Özcan’ın her ne kadar ‘Her gün onlarca hasta ile iç içeyim, halkla kopuk değilim’ dese de, özellikle kırsal kesimde tanınmadığını, seçim çalışmaları kapsamında da seçmeni tatmin edecek projeleri ortaya koyamadığı için halktan kopuk bir seçim çalışması yürüttüğüne de dikkat çeken duayen siyasetçiler, “Kişilik olarak çok iyi bir insan olmasına rağmen, siyasi yönü çok zayıf. Kendini halka anlatmakta zorluk çekiyor. Artık devir değişti, ister merkezde olsun isterse kırsalda vatandaşın hizmet yönünde beklentisi var. Geçen süreç içinde henüz dişe dokunur, seçmenin kabul edeceği bir proje ortaya koymuş değil. Bu nedenle de seçimleri kazanması mümkün görünmüyor“ yorumlarında bulundular. ZÜLFÜKAR SEKİZLER

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İdris Başlar 21 Mart 2024 00:44

    Büyük şehir Ferdi Zeyrek Yunusemre Semih Balaban