Politika Haber Girişi : 14 Aralık 2023 14:19

İYİ Parti'de Sular Durulmuyor! 

İYİ Parti'de Sular Durulmuyor! 

Son günlerde suların durulmadığı İYİ Parti'de bir dikkat çeken gelişme daha yaşandı. Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok görev alındı. 


İYİ Parti'de istifa ve görevden alma haberleri birbirini izliyor. Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok'un sabah saatlerinde görevden alınacağı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.

"GÖREVDEN ALINDIĞIM BENİM DE KULAĞIMA GELDİ"
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Üçok "Görevden alındığım benim de kulağıma geldi ancak henüz resmiyet kazanmadı. İYİ Parti'de divan üyelerini seçme yetkisi genel başkanda olduğu gibi, görevden alma yetkisi de genel başkandadır. Genel başkanın takdiridir her şey" ifadelerini kullandı.

"AKŞENER HARİTALI SUNUMDAN VAZGEÇMEMİ İSTEDİ"
CHP ile ittifak yapılması gerektiğini savunan Üçok, açıklamasında CHP ile yerel seçimlerde işbirliğine yönelik yaptığı haritalı sunuma değinerek "Partinin CHP'yle işbirliği yapması durumunda nasıl kazanacağına ilişkin haritalı sunumumu daha önce genel başkanımız Meral Akşener'e yaptım. Kendisi de bana bu sunumu GİK'te yapmamı söylemişti. Ancak GİK toplantısında sadece sözlü anlatım yapmamı ve haritalı sunumdan vazgeçmemi istedi" dedi.

"BANA YAKIŞIKSIZ ELEŞTİRİLERLE YAKLAŞILDI"
“CHP'yle işbirliğini savunuyorum ama GİK'te işbirliğinin reddine karar verildi" diyen Üçok, "Bu karara da saygı duyuyorum. Ben bu haritalı çalışmaları üç gündür yapmıyorum. Çevremdeki arkadaşlarımla aylardır yapıyorum. Bu bilinmiyormuş gibi GİK sonrasında bana şık olmayan, yakışıksız eleştirilerle yaklaşıldı. Bu, böyle olmaz. Böyle olmamalıydı" ifadelerini kullandı.

AHMET ZEKİ ÜÇOK GÖREVDEN ALINDI
Üçok'un açıklamaları kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, söz konusu iddia saatler sonra doğrulandı. İYİ Parti, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok'un görevden alındığını duyurdu. ROTA HABER