Gündem Haber Girişi : 04 Aralık 2023 23:06

Ergün İstediğini Aldı..

Ergün İstediğini Aldı..

Cumhur ittifakı kulislerinde konuşulanlara göre; yerel seçimlerde AK Parti 27 büyükşehir, MHP ise 3 büyükşehirde aday gösterecek. Adana, Mersin ve Manisa'da AK Parti aday göstermeyip MHP'nin adaylarını destekleyecek.

 

AK Parti ve MHP 30 büyükşehirde ortak adayla seçime gidecek. 30 büyükşehirden 2019'da olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa'da MHP'nin büyükşehir belediye başkan adayı desteklenecek, diğer 27 büyükşehirde ise MHP seçmeni AK Partili adaya oy vermeye yönlendirilecek.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için MHP Genel Merkezi’ne başvuruda bulunan Cengiz Ergün’ün Ankara’da MHP ve AK Parti’li milletvekilleri ile yaptığı görüşmeler de ise, Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra, Şehzadeler Belediyesi’nin de Milliyetçi hareket Partisi’ne geçmesi yönünde anlaşmaya varıldığı parti kulislerinde dillendirilmeye başlandı. 
Parti kaynaklarının iddiasına göre; Cengiz Ergün’ün Ankara temasları sırasında Şehzadeler Belediyesi’nin de MHP’ye bırakılmasını istediği, MHP ve AK Parti kurmaylarının bu isteği kabul ettikleri belirtildi. Şehzadeler Belediye Başkan Aday Adaylığını coşkulu bir kalabalık önünde açıklayan Nazmi Akçay’ın Cumhur İttifakı adayı olarak yerel seçimlerde boy göstereceği de iddia edildi. 

ÖMER FARUK ÇELİK NEDEN ADAY OLMADI?
Parti kulislerinde konuşulan bir başka iddiaya göre de, Şehzadeler Belediye Başkanlığı için MHP adayının desteklenecek olması nedeniyle mevcut belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in aday olmaktan vazgeçtiği, Çelik’in yerel seçimlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin danışmanı olarak Ankara’da görevlendirileceği ifade edildi. NAİME  SEKİZLER

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.