Türkiye Haber Girişi : 11 Aralık 2023 11:57

Destici’den Dikkat Çeken Öneri!

Destici’den Dikkat Çeken Öneri!

Ankara'nın Keçiören ilçesinde 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz'ın sokak köpekleri saldırısı sonucunda ağır yaralanması sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmayı yeniden alevlendirdi. BBP Lideri Destici; “Gerekirse Atatürk'ün 1932'deki tamimi uygulansın”  çıkışı dikkat çekti. 


Ankara Keçiören'de okula giderken sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz ağır yaralandı. Babası, küçük Tunahan'ın vücudunun çoğu yerinde et kalmadığını söyleyerek olayın vahametini dile getirdi. İşte bu saldırı sonrası sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmalar yeniden alevlendi.
Bu olay sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Erdoğan, başıboş sokak köpeği sorunuyla ilgili artan şikâyetlerin farkında olduklarını kaydetmiş, “"Başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili artan şikayetlerin farkındayız. Önceki gün Ankara'da bir evladımızın ağır yaralandığı elim hadise yüreğimizi dağladı… Bu sorunu inancımız, kültürümüz ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız." Demişti.

DESTİCİ’DEN ‘ATATÜRK TEMİNİ’ ÇIKIŞI
Konu hakkında tartışmalar alevlenirken, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’den de dikkat çeken bir açıklama geldi. Destici, gerekirse 
Atatürk'ün 1932'deki tamimi uygulanmasını istedi. BBP Lideri Destici; "1932 yılında Atatürk'ün onayı ile bir tamim yayınlanıyor ve bu tamimde birinci maddesi şu; 'Sahipsiz olan bütün köpekler ithaf edilecektir.' İkinci madde de 'Şehirlerde sahipli olarak gezen ya da gezdirilen köpeklerin ağız ve burun kısmında maske ya da tasma olacaktır' diyor. Tamimin üçüncü maddesi, 'Maskesiz köpekler de sahipli olsalar bile ithaf edilecektir' diyor. Dördüncü madde, 'Köylerde bulunan ve sahipli olan köpekler gündüz kesinlikle salınmayacak, bir yerde bağlı bulundurulacaklar, gece ise bekçi nezaretinde serbest bırakılacaktır' deniyor. Bu 1932 yılında Atatürk'ün onayı ile çıkartılmış bir tamim. Tabii 1932'de bu problemler yaşanmış ve Atatürk'ün onayı ile bıçak gibi kesilmiş, gereği yapılmış. Bugün de mutlaka ama mutlaka bunun gereğinin yapılması gerekiyor" dedi. ROTA HABER
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.