Manisa Haber Girişi : 22 Kasım 2023 11:36

Demirci’den MASKİ’ye Ziyaret

Demirci’den MASKİ’ye Ziyaret

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Demirci ilçesine bağlı Kayranokçular mahalle muhtarı Yüksel Yiğit’i makamında ağırladı. Muhtar Yiğit, ilçeye yapılan ve yapılacak olan yatırım ve hizmetler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

 

Demirci ilçesine bağlı Kayranokçular Mahalle Muhtarı Yüksel Yiğit, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Burak Aslay’ı ziyaret etti. Ziyarette, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik de hazır bulundu. Muhtar Yiğit, Demirci’ye eşi benzeri görülmemiş önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Müdür Burak Aslay, istek ve talepleri dinledi.

“Vatandaşlarımızın yatırımdan memnun olması bizleri mutlu ediyor”   

Büyükşehir ve MASKİ olarak Demirci’ye 665 milyon TL yatırım yaptıklarını belirten Genel Müdür Aslay, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün önderliğinde Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak, Demirci ilçe merkezinde 85 kilometre içme suyu, 80 kilometre de kanalizasyon hattı yenileme çalışması gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımız yarıyı geçti. Yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarımıza Düvenönü mevkiinden başlayarak menfez imalatı ile devam ediyoruz. 260 metrelik menfez imalatıyla aşırı yağışlarda en çok suyun geldiği ve biriktiği noktaya çözüm üretmiş olacağız. Ayrıca, Selendi ve Menderes Caddelerinde de 1 kilometreye yakın yağmur suyu hattı imalatı yapacağız. Bu yeni projemizin yatırım maliyeti ise 10 milyon TL’dir. 750 bin metrekare olan kilit parke taş döşeme çalışmaları da devam ediyor. Atıksu arıtma tesisinde yürütülen çalışmalarımızda da sona yaklaştık. Çalışmalar tamamlandığında yıllık 1 Milyon 730 bin metreküp atık suyun arıtımı yapılacak. Demirci ilçemize kamulaştırma çalışmalarına devam ettiğimiz 4 adet de içme suyu deposu inşa edeceğiz. 2021 yılında ilk ihale bedeli 95 Milyon lira olan projemizin iki yıllık süreçte fiyat farkı ve ilave işlerle birlikte bedeli 395 Milyon TL’ye çıktı. Arada ciddi bir fiyat farkı oluştu. Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarıyla birlikte toplam 665 Milyonluk yatırımı Demirci’mize kazandırıyoruz. İhtiyaçlar doğrultusunda da mahallelerimize hizmet yapmaya devam ediyoruz” dedi. HABER MERKEZİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.