Gündem Haber Girişi : 19 Aralık 2023 14:51

DEM Manisa’da Üç İlçe İstiyor

DEM Manisa’da Üç İlçe İstiyor

CHP,  terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP/DEM ile pazarlık çalışmalarını sürdürüyor. DEM Partisi Sözcüsü Ayşegül Doğan partinin kararını açıkladı. DEM, CHP ile Manisa'da Gölmarmara, Turgutlu ve Yunusemre belediyeleri için pazarlık masasına oturdu. 


CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13 yıldır oturduğu Genel Başkanlık koltuğundan eden Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu ikilisi "değişim" dese de aynı siyasi bakışla devam ediyor. 
Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ikilisi İyi Parti'nin masadan kalkmasının ardından HDP/DEM'in CHP'ye İstanbul'da vereceği desteğe karşılık bazı ilçe belediyelerini istediği öne sürülürken DEM Partisi Sözcüsü Ayşegül Doğan partinin kararını açıkladı. 
Doğan yaptığı açıklamada "Çeşitli istişareler, müzakereler ve güç birlikleri kurarak ilerleyeceğiz. Yerel seçimlerde "kent uzlaşısı" stratejisini uygulayacağız." ifadeleriyle CHP'ye ittifak için kapıyı açtı ve DEM'in aday çıkaracağı ilçeleri duyurdu. Doğan bugün yaptığı açıklamada Manisa'da Gölmarmara, Turgutlu, Yunusemre ilçelerini istediklerini duyurdu. Şimdi Manisalıların CHP’ye tepkisi merak ediliyor. 

CHP'DEN NERELERİ İSTİYORLAR
DEM Partisi Sözcüsü Ayşegül Doğan bugün yaptığı açıklamada "Çeşitli istişareler, müzakereler ve güç birlikleri kurarak ilerleyeceğiz. Yerel seçimlerde "kent uzlaşısı" stratejisini uygulayacağız." ifadeleriyle CHP'ye ittifak için kapıyı açtı ve DEM'in aday çıkaracağı ilçeleri duyurdu.
O ilçeler şu şekilde: "Adana'da Seyhan, Ceyhan ve Yüreğir Antalya'da Kepez Mersin'de Akdeniz, Toroslar ve Tarsus İstanbul'da Esenyurt, Sultanbeyli, Adalar ve Sancaktepe Aydın'da Didim, Efeler, Germencik ve Söke Konya'da Cihanbeyli, Kulu Kocaeli'nde Dilovası İzmir'de Torbalı, Bayraklı Menemen Manisa'da Gölmarmara, Turgutlu, Yunusemre Çanakkale'de Gökçeada Tekirdağ'da Çorlu ve Çerkezköy." ROTA HABER