Gündem Haber Girişi : 11 Ocak 2024 15:50

CHP-DEM Parti İşbirliğine Vatandaş Tepkili

CHP-DEM Parti İşbirliğine Vatandaş Tepkili

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, PKK’nın siyasi kanadı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. DEM Parti ile seçimlerde işbirliği yapılması durumunda CHP’nin elindeki belediyeleri de kaybedeceğini belirten vatandaşlar, “Terörü destekleyen bir parti ile seçimlere gidilmesi yanlış. Bu işbirliğinden CHP’ye oy çıkmaz” dediler.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti’nin yerel seçimlerde işbirliği yapma önerisini reddetmesi sonrası, işbirliği arayışını sürdürmüş. PKK’nın siyasi kanadı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları’nı ziyaret eden Özgür Özel, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde işbirliği yapılması için nabız yoklamış. Özel açıkça bir “ittifak modeli veya teklifi götürmedi” ancak yaklaşan seçim süreci masaya yatırmış, yapılan görüşmeler hem parti tabanından hem de CHP’ye gönül vermiş vatandaşlardan tepki almıştı. 
Bugün de yerel seçimlerde işbirliği konusunda görüşmeler kapsamında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. CHP lideri Özel’e, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci ile Gökan Zeybek eşlik etti.

CHP TABANI TEPKİLİ: “PKK SEVİCİLERİ İLE İŞİMİZ OLMAZ. ÖZEL PARTİYE ZARAR VERİYOR”
CHP Lideri Özgür Özel’in PKK’nın siyasi kanadı DEM Parti ile işbirliğine gitmesi memleketi Manisa’da tepkiyle karşılandı. Olası bir işbirliğinin CHP’yi bitireceğini anımsatan vatandalar, “Özgür Özel, PKK sevicileri ile üç beş oy kapabilmek için görüşmeler yapıyor. Sanıyor ki her yaptığı doğru, partiye zarar verdiğini görmüyor yada çevresindeki bazı kişiler yüzünden görmezden geliyor. Biz yıllarımızı Atatürk’ün kurduğu partinin izinde geçirdik. Yapılan tüm seçimlerde CHP’ye oyumuzu verdik. Eğer DEM Parti ile seçimlerde boy göstereceklerse, biz yokuz”     dediler.

“CHP ASLINA DÖNMELİ, DEĞİŞİM DEDİKLERİ BU OLMAMALI” 
“Aslında DEM Partisi işbirliği yapmak demek  terör örgütüne destek olmak demek. Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş ayarlarına yeniden dönmeli.” Diyen 65 yaşındaki Veli Hasocak, CHP’nin oy almak uğruna teröristlerin siyasi kolu olan bir parti ile iş tutması  hoş bir tablo değil. Tabi ki burada CHP yönetimi ile CHP seçmenini ayırmak gerekiyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in verdiği demeçler, yapılan şeyler tabi vatandaşta tepki oluşturuyor. CHP gerçekten 1939’daki ile şimdiki CHP çok farklı noktada. Bakın, millet olarak çok büyük bir acı yaşadık ve yaşıyoruz. Bizim tek söyleyeceğimiz şey şu, Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş ayarlarına yeniden dönmeli. Çünkü CHP’nin fikri yapısı Türk milliyetçiliğini savunan bir fikri yapısı olması gerekiyor.” dedi. ROTA HABER
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.