Gündem Haber Girişi : 09 Aralık 2023 14:31

CHP’de Büyükşehir Bilmecesi!

CHP’de Büyükşehir Bilmecesi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in memleketi Manisa’da Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığı açıklaması yapılmamasına rağmen, İl Başkanı Ferdi Zeyrek ismi açıklanmayan 5 kişinin üzerinden memnuniyet anketi çalışması yapıldığını söylemişti. İsimlerin açıklanmamasına tepki gösteren partililer;  “Varsa isimler neden açıklanmıyor, il yönetimi niçin konuşmuyor, tabandan ne saklanıyor” dediler. 


Genel Başkanlık yarışını geride bırakan Cumhuriyet Halk Partisi’nde gündem yerel seçim. Başarılı belediye başkanlarının görevine devam etmesi konusunda fikir birliği CHP’de hâkimken, görevi sürdüren bazı belediye başkanları ve yeni adaylar için  “memnuniyet anketi” gündeme gelmişti.
Memleketinde Büyükşehir Belediye Başkanlığını mutlaka kazanmak isteyen CHP Lideri Özgür Özel, Manisa için de anket çalışması yapılmasını istemişti. İsimleri sır gibi saklanan 5 aday üzerinden yürütülen anket çalışmaları Manisa CHP tabanında rahatsızlık uyandırdı. 
“Büyükşehir adayını anket firmalarının insafına terk etmemeleri gerekiyor”     diyen partililer, henüz kamuoyuyla paylaşılan aday adaylarının olmamasına rağmen, ismi sır gibi saklanan bu aday adaylarının kimler olduğunun açıklanmasını istediler. 
“CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in memleketi Manisa'da Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı müracaatı yok” diyen ve kendileriyle hiç kimsenin anket çalışması yapmadığını söyleyen partililer; “Ortada ben aday adayıyım diye çıkan kimse yok. Sadece Turgutlu Belediye başkanımız Çetin Akın ‘görev verilirse aday olabilirim’ söyleminde bulundu. Demokrasinin olduğu bir partide aday adayı olan kişiler çıkar müracaatını yapar, ardından da tıpkı ilçe belediyelerinde olduğu gibi partide aday adayı olduğunu açıkça beyan ederlerdi. Bu olmadığına göre, anladığımız kadarıyla aday adayı yok. Memnuniyet Anketi yalanıyla partiye gönül vermiş insanları kandırıyorlar.  Anket gerçek olsa bile Büyükşehir adayını anket firmalarının insafına terk etmemeleri gerekiyor” diye konuştular. 

NE DEMİŞTİ..
CHP’nin büyükşehir belediye başkan adaylığına yönelik  Manisalı basın mensuplarına konuşan CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek açıklamasına şöyle demişti: “Büyükşehir için 5 tane aday adayımız var. 5 adayın yer aldığı bir anket çalışması başlatıldı. Bu anketten kim önde çıkıyorsa bizim adayımız o olacak ve bu aday kazanacak aday olacak. Büyükşehir belediye başkan adaylarının isimleri önümüzdeki süreçte açıklanacak” ifadelerini kullanmıştı. ROTA HABER


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.