Politika Haber Girişi : 15 Kasım 2023 15:35

CHP’de Aday Kim Olacak!

CHP’de Aday Kim Olacak!

CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Özgür Özel’i memleketi Manisa’da zor günler bekliyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için üç adayın ismi geçerken, yapılacak temayül yoklamasının ardından Özel’in karar vereceği konuşuluyor. 


31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Örgütü, büyükşehir belediye başkanlığı için aday belirleme sürecine girdi. İl örgütünde yapılacak temayül yoklamasının ardından parti tabanının uygun gördüğü adayın ismi CHP genel Başkanı Özgür Özel’in masasına gidecek. 
Aday adayı belirleme sürecinde CHP Manisa İl Teşkilatı sessizliğini korurken, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP Eski İl Başkanı Semih Balaban, bir dönem CHP’den Akhisar belediye Başkan adayı olan Dr. Gökhan Güler’in isimleri parti içinde konuşulmaya başlandığını. Özellikle Çetin Akın’ın büyükşehir belediye başkanlığı için Ankara’da kulis faaliyetlerine başladığı iddia edildi.  Son kararın Manisa’da yapılacak temayül yoklamasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in vermesi bekleniyor. 
YUNUSEMRE’YE ECZACI ADAY
Öte yandan Yunusemre belediye Başkan Adaylığı için de parti içinde yoğun kulis faaliyetlerinin başladığı ifade edildi. Partiye yakın kaynaklar, Manisa Eczacılar Odası Başkanı Devrim Ballı isminin ön plana çıktığını, Özgür Özel'in de Ballı’nın adaylığına sıcak baktığı iddia edildi. 
ŞEHZADELERDE ‘HÜRTUNCA’ İSMİ ÖN PLANDA
CHP’de her ne kadar aday belirleme sürecinin sessiz sedasın yürütülüyor olması ve aday olacak ismin temayül yoklaması ile partililerin oylarıyla ortaya çıkacak olmasına rağmen, Şehzadeler belediye başkanlığı için CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Hürtunca ismi parti içinde konuşulmaya başlandı. 
CHP’de yapılacak ön seçim sonrası en çok oyu alan aday adayının ismi CHP Lideri Özgür Özel’in masasına gelecek. Kendi memleketinde Büyükşehir ile birlikte Yunusemre ve Şehzadeler belediyelerini de kazanmak isteyen Özel’i aday belirlemede zorlu bir süreç bekliyor. ZÜLFÜKAR SEKİZLER

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.