Manisa Haber Girişi : 06 Ocak 2024 09:59

Çaya Zam Yolda

Çaya Zam Yolda

Asgari ücretin artması, şeker ve çay fiyatlarına zam gelmesi derken Manisa’da kahvehane ve çay ocaklarında da çay ve kahve fiyatlarının zamlanmasını mecbur kıldı. Kahveci esnafları, çaya zam talebinde buldu.

 

Asgari ücretin artması, şeker ve çay fiyatlarına zam gelmesi derken Manisa’da kahvehane ve çay ocaklarında da çay ve kahve fiyatlarının zamlanmasını mecbur kıldı. Maliyetlerinin her geçen gün arttığını ifade eden kahvehane esnafları, halen 7,5 lira olan bir bardak çayın 10 lira olması gerektiğini söyledi.

Çay fiyatlarının 10 lira olması gerektiğine vurgu yapan esnaflar, “Öncelikli olarak asgari ücret yenilendi. Ancak yenilenen sadece asgari ücret olmadı. SGK primleri de arttı. Hal böyle olunca kahvehanede çalışan bir işçinin maaş ve prim giderleri neredeyse 25 bin lirayı buldu. Bununla da kalmadı. Asgari ücretin ardından hemen çay ve şekere zam geldi. Sadece çay şekerle de bitmiyor. Elektrik, su, doğal gaz, kalem, yap boz gibi çok sayıda giderlerimiz var. Bu yüzden zam kaçınılmaz oldu. Bir zam talebimizi yetkili mercilere ileteceğiz. Kısa süre netleşecektir. Bir bardak çay 7,5  liradan 10 liraya yükselecek. Kahve ise 30 lira olacak. Zam çözüm değil ama bizde mecbur kaldık.” dedi. ROTA HABER

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.