Gündem Haber Girişi : 17 Aralık 2023 15:27

Bu İddia Çok Konuşulur

Bu İddia Çok Konuşulur

CHP'de, yerel seçimler öncesinde anketler ve aday değerlendirmeleri yapılmasının yanı sıra bazıları "sürpriz" olmak üzere çok sayıda ismin belirlendiği ifade ediliyor. Manisarotahaber.com yazarı Tevfik Diker yaptığı değerlendirmede CHP’nin Manisa’da Büyükşehir Belediye Başkan adayı bulamadığını iddia ederek, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel memleketinde seçim kaybederek siyasi tarihe geçecek” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde , yerel seçimler öncesinde anketler ve aday değerlendirmeleri yapılmasının yanı sıra bazıları "sürpriz" olmak üzere çok sayıda ismin belirlendiği ifade ediliyor. CHP'de yerel seçim hazırlıkları kapsamında aday belirleme süreci devam ediyor.
Daha önceki seçimlerin aksine bu kez adaylarını önceden belirlemek isteyen CHP, seçim kampanyasını geçen hafta düzenlenen belediye başkanları toplantısıyla başlatmıştı. 

MANİSA’DA NELER OLUYOR

CHP Milletvekili Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı seçilmesinden sonra tüm gözler 31  Mart 2024 yerel seçimlerinde  Manisa’ya çevrildi. Manisa’nın 17 ilçesinde CHP’de aday adayı enflasyonu yaşanırken, Manisa Büyükşehir Belediyesi için henüz aday adayı çıkmaması akıllarda soru işareti yaratıyor. 
CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek her ne kadar 5 aday adayı var dese de henüz aday adaylarının  ismi kamu oyu ile paylaşılmadı. Zeyrek büyükşehir adayının anket çalışmasının ardından açıklanacağını söylemişti. 

TEVFİK DİKER’DEN ÇOK KONUŞULACAK İDDİA

Emekli Milletvekili, Araştırmacı-Yazar ve manisarotahaber.com yazarı Tevfik Diker, CHP’de yaşanan aday bilmecesine dair şok bir tespitte bulundu. Diker yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “ CHP kulisindeki şok iddia... CHP'de yöneticilik yapmış adı şimdilik bende saklı konu yargıya intikal ederse hâkim ve savcıya o ismi verebilirim. Önemli isim telefonla aradı. Özgür Özel' in ve bendenizin memleketi Manisa'da CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı bulamıyor.
Özgür Özel, çareyi İl Başkanı Ferdi Zeyrek' i aday yaparak bulacak. Ferdi Zeyrek, geçmişte DP'li ve aynı zamanda Zaman Gazetesi abonesiydi. Ferdi Zeyrek aday yapıldığında CHP Genel Başkanı Özgür Özel memleketinde seçim kaybederek siyasi tarihe geçecek” dedi


ÖZEL MANİSA’DA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLAYACAK MI?

CHP Milletvekili Özgür Özelin CHP Genel Başkanı seçilmesinden sonra tüm gözler mahalli seçimde Manisa’ya çevrildi.  İddiaları göre Özgür Özeli’nde yakın arkadaşı olan yıllarca aynı ekipte parti içi mücadele veren İl Başkanı Ferdi Zeyrek in Manisa BŞB Başkan adayı olarak isminin açıklanması bekleniliyor. 
Yine, CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı yapan Eczacı ve Özgür Özeli’nde yakın arkadaşı olan Devrim Bali’nin CHP Yunusemre Belediye Başkan adayı olarak ismi açıklanması beklenirken,  CHP Şehzadeler Belediye Başkan adayı olarak yine Özel’in ekibinden Gülşah Durbay’ın aday gösterileceği iddia ediliyor. 

ZEKİ BİLGİN İDDİASI

Adı ilçeye yaptığı hizmetlerden çok, gerçekleştirdiği arazi ve tarla satışları ile anılan Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin’in 31 Mart seçimlerinde tekrar aday gösterilmeyeceği, yerine Dr. Alkım Alkın’in aday olarak açıklanacağı ifade ediliyor. Bilgin’in ise partisi tarafından aday gösterilmemesi durumunda bağımsız aday olarak seçimlere girebileceği iddia ediliyor. ZÜLFÜKAR SEKİZLER

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.