Gündem Haber Girişi : 07 Şubat 2024 15:46

Belenyenice Barajının Hali Durumu İçler Acısı

Belenyenice Barajının Hali Durumu İçler Acısı

Belenyenice Barajı için söylenen yıl sonunda su tutulmaya başlayacak yalanı!  Yıllık 2 milyon gelir getireceği söylenen barajın durumu uyarılara rağmen kaderine terk edilmiş durumda.

 

2021 -2022 tarihleri arasında Devlet Su İşleri tarafından Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde inşasına başlanan Belenyenice Barajı yüzde 98 fiziki gerçekleşme oranına ulaşırken yıl sonuna doğru su tutmaya başlanacağı açıklandı. Baraj tamamlanarak faaliyete girdiğinde bin 70 dekar araziye borulu basınçlı sistemle sulayacak ve üreticiye yıllık 2 milyon 100 bin TL daha fazla gelir getirmesini sağlayacağı da daha önce basında yer almıştı.

 

İYİ PARTİ ŞEHZADELER İLÇE BAŞKANI AHMET ÇELİK AÇILIŞINDAN BİR AY SONRA BARAJDA KAÇAKLARIN OLDUĞUNU YETKİLİLERE BİLDİRMİŞTİK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katıldığı görkemli bir törenle Manisa’da 14 Ocak 2022 tarihinde açılışı gerçekleştirilen ve 45 Milyon TL’ye mal olan Belenyenice Barajı’nın kanal kısımlarında çatlaklar olduğu ve su sızdırdığı ortaya çıktı. İYİ Parti Manisa Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik, barajda yaptığı incelemede çatlakları tespit ettiklerini belirterek, “Milletin parasının nasıl çöpe gittiğini bir kez daha gözler önüne serildi” ifadelerini kullandı.

 

2 MİLYON 100 BİN LİRA DAHA FAZLA KAZANDIRACAK DENİLDİ BÖLGEYE 2 LİRA FAYDASI YOK!

Belenyenice Barajı'nın 800 metreküp su tutma kapasitesine sahip olacağını belirten Devlet Su İşleri eski Genel Müdürü Kaya Yıldız, "Manisa'da 1070 dekar araziyi borulu basınçlı sistem ile sulayacak baraj, bölge ekonomisine de hayat verecek. Üreticilerimiz hem tarlalarını daha ucuz maliyetle sulayacak, hem de ürün çeşitliliği elde edecek. Proje devreye girdikten sonra Manisalı çiftçimiz 2021 yılı rakamlarıyla yılda ortalama 2 milyon 100 bin lira daha fazla kazanacak." şeklinde bir açıklama yapmıştı.

 

ŞEHZADELER İLÇE BAŞKANI ÇELİK MİLLETİMİZİN CEBİNDEN O DÖNEM 45 MİLYON LİRAYI ALDINIZ

Çelik, “Buradan Tarım ve Orman Bakanımıza soruyoruz üzerinden iki yılı geçmiş 45 milyona mal olan barajı denetlemelerini yapıyor musunuz? Yapmadığınızı görüyoruz. Yapsaydınız şu anda Belenyenice Barajı bahsettiğiniz gibi su tutmaya başlardı. Üreticilerimiz tarlalarını daha ucuz maliyetle sularlardı. Sayın Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’yı göreve davet ediyoruz. 45 milyona mal olan Belenyenice Barajında acilen yeniden çalışılmaya başlanmasını talep ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.