Manisa Haber Girişi : 18 Kasım 2023 12:25

Babalar Gibi Sattın, Şimdi Hesap Ver!

Babalar Gibi Sattın, Şimdi Hesap Ver!

Yerel seçimler yaklaştıkça belediyelerin borçlarına ilişkin tartışmalar da alevlenirken, CHP’li Saruhanlı Belediyesi de arazi satan belediyeler arasında üst sıralarda yer alıyor. İlçede partili, partisiz vatandaşlar bugüne kadar kaç dönüm arazi satıldığını, elde edilen gelirlerin nerelerde harcandığının hesabını soruyor.  

 

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için siyasi partilerde aday adaylığı hareketliliği başladı. Bir yanda aday olmak isteyenler, bir yanda yalnızca ismini duyurmak isteyenler şehirde tura başlarken; belediyelere yönelik eleştirilerin de dozu artıyor.
Borçlarıyla gündeme gelen belediyeler de seçime yakın yapacağı hizmetlere kaynak bulmak ve borçlarını ödeyebilmek için mülkiyetinde bulunan taşınmazları satmak için bir bir ihale ilanı yayınlıyor. Manisa’da en çok arsa satışı yapan belediyelerden biri de CHP’li Zeki Bilgin idaresindeki Saruhanlı Belediyesi oldu. Satışın gerekçesinin ise "belediyede kaynak olmaması" olduğu ileri sürüldü. Bilgin’in ‘Halk bana yetki verdi satarım. Satma derlerse biradakine oy vermezler’ dediği konuşuluyor. 
VATANDAŞ TEPKİLİ
Saruhanlı Belediyesi’nin son bir yılda 30’a yakın gayrimenkulü ihale ile satışa çıkarttığını belirten duyarlı vatandaşlar, Başkan Zeki Bilgin’in kendi malı gibi sattığını söyledi. Daha önce de hurda vurgunu ile gündeme gelen CHP’li Saruhanlı Belediyesi’nde arsa ve gayrimenkul vurgunu skandalı patlak verdiğini hatırlatan vatandaşlar, tonlarca hurdayı ihale yapmadan sattığı için hakkında soruşturma izni verilen Manisa’nın CHP’li Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin hakkında bir kez de arsa ve gayrimenkul vurgunu iddiasıyla soruşturma izni verildiğini belirttiler.
BELEDİYENİN NE KADAR BORCU VAR?
Yaşadıkları ilçeye sahip çıkmaya çalışan duyarlı vatandaşlar, Başkan Zeki Bilgin’e yönelik ‘Saruhanlı belediyesini kaç para borçla aldın’, ‘Kaç dönüm arazi ve arsa sattın’, ‘Satılan arsa ve arazilerin paraları ne oldu’ ve ‘Saruhanlı Belediyesi’nin şuaınki güncel borcu nedir’ sorularını yönelterek, Bilgin’in belediyenin gelir ve giderlerini afiş yaptırarak belediye binasına halkın görebileceği şekilde asmasını istediler. 
MECLİS ÜYELERİ DE HESAP VERSİN
Saruhanlı belediye Başkanı Zeki Bilgin’e arsa ve arazi satışı izni veren ve imzası olan Millet ittifakı meclis üyeleri Hasan Aydır, Mustafa Arguz, Hüseyin Çelik, Ali Çelemen, Hüsetin Baysal, Gürcan Cengiz, Ali Karaca, Özgür Göktoprak, Cemal Gürsel Merter, Cavit Yaralı, Suat Karataş, Ahmet Göçmen, A.Zeki Bozyaka, Adil Karadağ, İlhan Uykun’da  dürüstçe hesap vermelerini, yaşadıkları, ekmeğini yedikleri ilçeye borçlarını ödemelerini istediler. ZÜLFÜKAR SEKİZLER


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.