Politika Haber Girişi : 13 Ocak 2024 19:09

Artık Taneyle Bile Yiyemeyeceğiz!

Artık Taneyle Bile Yiyemeyeceğiz!

Zamların arkası kesilmiyor! Şimdi de sıra baklavada! Gelen son zamlarda sonra taneyle bile yemek mümkün olmayacak! Baklavaya yüzde 40 zam geldi! Bir tepsi baklava fiyatını gören kapıdan eli boş çıkıyor...

 

Gaziantep'te faaliyet gösteren baklavacılar, fiyat listelerini masalara ve giriş kapılarına koyma uygulamasından memnuniyetlerini dile getirirken, Gaziantep Baklavacılar Odası, baklava fiyatlarına yüzde 40 oranında zam yaptığını açıkladı.
Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar Baklavacılar ve Kafeteryacılar Esnaf ve Sanatkarları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Katmerci, yaptığı açıklamada, "Biz oda olarak esnafımıza yılda 2 defa zam yapıyoruz. Bu yılki zammı üretici ve tüketici için en uygun tarife kapsamında yaptık" ifadelerini kullandı.
Yapılan yüzde 40'lık zamla birlikte baklava fiyatlarındaki artışı savunan Katmerci, “2023 yılının 6. ayında vermiş olduğumuz güncel fiyat listesinin üzerine 2024 yılında da enflasyon oranının altında bir zam vermiş olduk. Bu kafeterya, lokanta, baklava sektörünün tamamını kapsayacak bir şekilde esnafımızın da faaliyetlerine devam edebilmesi için iş yerlerinin ayakta kalabilmesi için bu zammı vermemiz gerekiyordu. Yüzde 40 fiyat artışı oldu. 1 kilogram sade yağlı baklava satış fiyatımız 650 TL oldu. Çeşitlerine girdiğimizde havuç dilimi 750 TL, bülbülyuvası 850 TL, kare baklava ise 800 TL olarak satışla devam edecek. Bu 2024 yılının 6. ayına kadar olağanüstü bir durumu olmazsa bizim odamıza bağlı tüm esnaflarımızı kapsayan fiyat tarifemiz bu şekildedir" ifadelerini kullandı.


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.