Semih Balaban Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mı?

CHP'den 5 yıldan fazla bir süre il başkanı olarak görev yapan, milletvekili seçimlerinde CHP Manisa’dan seçilemeyecek sırada aday gösterilen Semih Balaban ismi şimdi de Büyükşehir belediye Başkan adayı olarak kulislerde söylenmeye başladı. 

 

CHP'den 5 yıldan fazla bir süre il başkanı olarak görev yapan, Manisa'da 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin 4 belediyeyi kazanmasını sağlayan Semih Balaban'ın listede seçilemeyecek yerden aday gösterilmesi, Özgür Özel'in Balaban'a haksızlık yaptığı şeklinde yorumlanmıştı. CHP bugüne kadar Manisa'da en fazla 3 milletvekili çıkarmış. 2018 seçimlerinde CHP'den Özgür Özel, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen milletvekili seçilmişti. Kılıçdaroğlu'na karşı Muharrem İnce'yi desteklemesi nedeniyle Balaban'ın listede seçilemeyecek yerden aday gösterilmesine neden olduğu iddia edilmişti.
CHP genel Başkanı Özgür Özel ile arasının açık olduğu belirtilse de, yıllardır partiye yaptığı hizmetler ve il başkanlığı döneminde CHP'nin 4 belediyeyi kazanmasını sağlayan Semih Balaban'ın Özgür Özel ile anlaştığı, 21 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilebileceği iddiası parti içindeki kulislerde konuşulmaya başlandı. 

ORTAK ADAY MI OLACAK
CHP Lideri Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında başlayan bazı illerde ortak aday çıkarılması yönündeki iş birliği girişimlerinin sonuç vermesi durumunda Semih Balaban’ın her iki partinin ortak adayı olarak seçimlere gireceği, CHP’nin ise başta İYİ Parti’nin Yunusemre Belediye Başkan Adayı Tufan Akan’ı destekleyeceği, diğer ilçelerde ise her iki lider arasında yapılacak görüşmelerden çıkacak sonuca göre yol haritasının çizileceği gelen bilgiler arasında. Semih Balaban’ın CHP Şehzadeler Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Gürtunca’ın aday adaylığı açıklamasında partililerden gördüğü büyük ilgi iddiaları doğrular nitelikteydi. ZÜLFÜKAR SEKİZLER
 


02.12.2023 20:26:41