Okul Servisleri Denetleniyor

Çocukların okul servisleriyle güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından okul servislerine yönelik denetim gerçekleştirildi. 


Çocukların güvenliği ve sağlığı her zaman en önemli önceliklerden biri olmuştur. Bu noktada, okul servislerinin güvenliği ve denetimi de büyük bir önem taşımaktadır. İşte bu hassasiyetle İçişleri Bakanlığı, ülke genelindeki 81 ilde okul servislerinin denetlenmesi ve tedbirlerin artırılması amacıyla bir genelge yayımlanmıştı. 
Genelge, çocukların okul servisleri aracılığıyla güvenli bir şekilde okullarına ulaşmasının sağlanması ve herhangi bir olumsuz durumun önlenmesi amacıyla atılan önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Bu genelgeyle birlikte, çocukların servis yolculukları sırasında maruz kalabileceği olası risklerin minimize edilmesi hedeflenmişti. 
İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile okul servislerine yönelik denetimler sıklaştırılmış ve güvenliğin artırılması için tüm il valilikleri gerekli tedbirleri almıştı. Bu adım, çocukların okul servisleriyle güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak ve velilerin de çocuklarının emin ellerde olduğundan emin olmalarını temin etmek amacıyla atılmış önemli bir adım olmuştu. 
Bu kapsamda 9 günlük ara tatilin ardından Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İlçe Trafik birimleri tarafından 39 ekip 72 personel ile gerçekleştirilen özel denetim sonucunda; 304 araç ve sürücüsü kontrol edildi. Kusurlu görülen 6 araç ve sürücüsüne 2918 sayılı KTK’nın; 75 (Okul Servis Araçları Yönetmeliğine Uymamak) 2 Adet, Diğer Kanun maddelerinden 4 adet olmak üzere 6 araç ve sürücüsüne; Toplam 19 bin 209 TL idari para cezası uygulandı. İl Emniyet Müdürlüğünün denetimlerini aralıksız devam ettireceği belirtildi. ROTA HABER


20.11.2023 22:09:03