Memur mu Atıyorsunuz?

Genel Başkanlık koltuğuna oturmadan önce ön seçim sözü veren CHP 
Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti'den iş birliği konusunda ret yedikten sonra özellikle partinin oyunun yüksek olduğu illerde ön seçim yapmama kararı aldı. Alınan bu karar CHP tabanında büyük rahatsızlıklara neden oldu.  Bazı partililer "Verilen sözler havada kaldı. Atamalı memur mu atıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden alınan tarihi yenilgiyle birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine geçen Özgür Özel, İYİ Parti'den iş birliği için ret cevabını aldıktan hemen sonra 81 ile gönderdiği yazıyla bundan sonra CHP yönetiminin nasıl olacağını gözler önüne sermişti. Özgür Özel'in kararıyla aralarında Manisa’nın da olduğu illerde  ön seçim yapılmayacak.

SEÇMENİN YÜKSEK OLDUĞU BÖLGELERDE ÖNSEÇİM YAPILMAYACAK
Bu şehirler ise; Manisa, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Mersin, Tekirdağ ve Uşak oldu. Belediye başkanlıklarında ön seçimin yapılmayacağı bu illerde CHP'nin oy potansiyelinin yüksek olması ise dikkat çekti.

MEMUR MU ATIYORSUNUZ?
Halbuki Özgür Özel, koltuğa oturmadan önce ön seçim vaadinde bulunmuştu. Alınan bu karar CHP tabanında büyük rahatsızlıklara neden oldu.
Parti yöneticileri tarafından yapılan bu görüşmeler sonucunda Parti Meclisi'ne sunulmak üzere adaylık teke düşürüldü. Belediye başkan adaylarının ön seçimle belirlenmesini bekleyen aday adayları, yaşanan bu gelişmelerin ardından büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

TABANDA TEPKİ SESLERİ
Özgür Özel’in memleketi olan Manisa’da da alınan karar tepkiyle karşılandı. Büyükşehir belediye başkanlığı için beş aday adayının arasından anketle belirleneceği yönünde yapılan açıklama ve ardından ön seçim yapılmayacağı yönündeki kararın ardından Manisa’da parti tabanında rahatsızlığa neden oldu. Bazı partililer "Verilen sözler havada kaldı. Atamalı memur mu atıyorsunuz” ifadelerini kullandı. ROTA HABER
 


14.12.2023 13:22:10