Kuvvetli Fırtına ve Sağanak Yağışlara Dikkat!

Meteoroloji, Manisa ve ilçeleri için gece yarısından sonra sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Meteoroloji yağış esnasında vatandaşların can güvenliği için dere yatakları ve sulama kanallarından, olası taşkınlara karşı uzak durmaları konusunda uyardı. 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam gece yarısından itibaren Manisa il genelinde rüzgârın güney-güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), sabah saatlerinden itibaren kuzey-kuzeybatı yönlerden fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği, Cumartesi sabah saatlerinden itibaren ise il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edilmektedir. 
Fırtına ve kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunuz! 
Yağış esnasında vatandaşlarımızın can güvenliği için dere yatakları ile sulama kanallarından, olası taşkınlara karşı uzak durması önemle duyurulur. Manisa Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ Genel Müdürlüğümüzün ekipleri yağış ve fırtına boyunca sahada teyakkuz halinde olacaktır. HABER MERKEZİ

 


17.11.2023 18:38:10