Kumludere Caddesi’nin Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa trafiğinin en önemli noktalarından biri olan merkez Kumludere Caddesi’nde içme suyu şebeke hattı ve abone bağlantılarını yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Altyapı çalışmalarının ardından bölgede Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından prestij cadde projesi kapsamında üstyapı imalatlarına başlanacak.

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa merkezinde yer alan, ulaşım ve sosyal hayat bakımından önemli bir konumda olan, Tunca, Dere, Topçu Asım ve Mutlu Mahalleleri sınırlarında yer alan Kumludere Caddesi’nde prestij cadde projesini hayata geçirecek. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, prestij cadde projesi öncesinde 400 metrelik içme suyu şebeke hattı ve bu bölgedeki abone bağlantılarını yenileme çalışmalarını sürdürüyor. İçme Suyu Dairesi Başkanlığından Şube Müdürü Kerim Oruç Ali Orhan yetkili personel ile birlikte çalışmalarını yerinde takip etti ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, imalat işleri ile ilgili bilgi verdi.

“Çok değerli ve uzun yıllar kalıcı olacak bir hizmet yapılıyor”

Tunca Mahalle Muhtarı Suna Marangoz, “MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Niobe Ağlayan Kaya’dan başlayarak, Kırmızı Köprü’ye kadar yaklaşık 400 metrelik şebeke hattı, ayrıca Spil Dağı’ndan gelen mahalle çeşmesi ve camilerimizden akan cazibeli su hattını yenileme ve bu hat üzerindeki binaların abone bağlantılarını yenileme çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Şebeke hatları 40 yıldır pvc olarak kullanılmaktaydı. Şu an devam eden çalışmalarda polietilen malzeme kullanılıyor. Bu da önümüzdeki 50 yıl için kalıcı bir hizmet olacağı anlamına geliyor. Altyapının bitmesinin ardından prestij cadde çalışmaları da Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Manisa’nın adeta vitrini olan Kumludere Caddemiz, hak ettiği bir hizmet almış olacak. Asfaltı, kaldırımları ve ışıklandırmaları bu bölge modern bir görünüme kavuşacak. Bu muhteşem hizmeti Manisa’ya kazandıran Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün ve emeğe geçen tüm personellerine teşekkür ediyorum” dedi.

“BÖLGE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA”

Dere Mahalle Muhtarı Gökhan Uluğtekin, “Manisa ulaşımının en önemli noktalarından biri olan Kumludere Caddesi’nde yapılan altyapı iyileştirme çalışması burada bulunan binlerce haneyi de ilgilendiriyor. İçme suyu imalatlarının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından üstyapı çalışması yapılacak. Asfaltlarıyla, ışıklandırmasıyla burası modern bir alana dönüşecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e bu yatırım için teşekkür ediyorum” dedi. Topçu Asım Mahalle Muhtarı Mustafa Kutay da bölge için büyük bir hizmet olduğunu belirterek teşekkür etti.  ROTA HABER


22.12.2023 13:29:10