İYİ Parti’de İstifalar Durmuyor

Saruhanlı Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Aydır İYİ Parti’den istifa ederek CHP saflarına katıldı. Aydır’ın istifasını sosyal medya hesabından değerlendiren İYİ Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Hüseyin Abacı; “Bir kere satan, her zaman satar” diyerek tepki gösterdi. 

 

İYİ Parti’de sular durulmuyor, istifa furyası devam ediyor. Saruhanlı Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Aydır İYİ Parti’den istifa ederek CHP saflarına katıldı. CHP’li Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin’in gerçekleştirdiği arazi ve tarla satışlarının altında imzası bulunan ve ilçede Bilgin’in noteri olarak isimlendirilen  Hasan Aydır’ın istifasını sosyal medya hesabından değerlendiren İYİ Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Hüseyin Abacı; “Bir kere satan, her zaman satar” diyerek tepki gösterdi.
“KİŞİSEL BEKLENTİSİ VAR”
Hasan Aydır’ın istifa ederek CHP’ye katılmasını doğru bulmadıklarını belirten ilçe halkı ise; “İYİ Parti seçmeninin iradesiyle seçildi, belediye meclis üyeliğinden de istifa etsin. İstifanın arkasında kişisel beklentilerin olduğu ortaya çıkmıştır” dediler. 
“GİTMESİ İYİ OLDU”
Partisinden istifa ederek CHP saflarına katılan Hasan Aydır’ın zaten partilerine hiçbir katkısının olmadığının da altını çizen partililer; “partimizden istifa ederek gitmesi bir bakıma iyi oldu. Zaten hiçbir faydasını görememiştik. Hep Zeki Bilgin ile hareket etti. Bilgin’in sözünden çıkmayan biriydi. Belediyede yapılan satış ihalelerinin altında dikkat ederseniz Hasan Aydır’ın imzalarını da görürsünüz. Milletin malını satanlardan bu millete hayır gelme4” dediler. 
BAYSAL DA MI İSTİFA EDECEK?
İYİ Parti’de Hasan Aydır’ın ardından, Hüseyin Baysal’ın da partisinden istifa ederek CHP’ye  katılacağı, 2024 yerel seçimlerini Zeki Bilgin’in kazanması durumunda, Bilgin’in ekibinde yer alacağı da iddia edildi. ZÜLFÜKAR SEKİZLER


13.12.2023 10:59:24