Başkan İksir, “ Milleti Açlığa Mahkum Ettiniz”

Asgari ücretin 17 Bin 2 TL olarak açıklanmasının ardından bir açıklama yapan İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av.Ali Zafer İksir “Yılda bir kez yapılacak olan artışla milleti açlığa mahkum ediyorsunuz” dedi.


Asgari ücrete yılda bir kez artış yapılacağının açıklanmasının ardından, bugün de milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret zam oranı belli oldu. Asgari ücret yüzde 49 artışla 2024 yılında 17 bin 2 TL olarak belirlendi. Asgari ücretin açıklanmasının ardından İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir bir açıklama yaparak tepkisini dile getirdi.

“ASGARİ ÜCRETE YILDA BİR KEZ ARTIŞ YAPMAK MİLLETİ AÇLIĞA MAHKUM ETMEKTİR”
Yıl içerisinde asgari ücrete tek artış yapılacak olmasının milleti açlığa mahkum etmek olduğunu söyleyen Başkan İksir, “ Milyonlarca işçinin gözü kulağı yeni asgari ücretin açıklanmasındaydı. Dün yapılan açıklama ile asgari ücrete yüzde 49 artış yapılarak, asgari ücretin 17 Bin 2 TL olduğu ve yılda sadece bir kez artış yapılacağı açıklandı. Enflasyon rakamlarının süslü hali bile çift basamaklıyken asgari ücretin yılda bir kez arttırılacak olması insafsızlıktır. Asgari ücrete yılda bir kez artış yapmak milleti açlığa mahkum etmektir” dedi.

“MAYIS AYINA GELMEDEN ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALACAKTIR”
Bekar bir çalışanın yaşama maliyetinin 18 bin lirayı geçtiği bir durumda asgari ücrete yapılan zammın kabul edilebilir bir tutarda olmadığını söyleyen İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, “Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti' aylık 18 bin 239 TL'ye yükselmiş durumda iken bugün asgari ücret 17 bin lira açıklandı. Büyükşehirlerde ortalama bir evin kira ücreti kadar olan asgari ücretle, bir ailenin geçinmesini beklemek gerçekten acımasızlıktır. Asgari ücret enflasyondan korunmalıdır, aksi takdirde mayıs ayına gelmeden asgari ücret çoktan açlık sınırının altına düşmüş olacaktır” dedi.

“İYİ PARTİ OLARAK HER ZAMAN MİLLETİMİZİN VE ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”
Sözlerinin sonunda İYİ Parti olarak çalışanların yanında olacaklarını belirten Başkan İksir, “Bizler İYİ Parti olarak asgari ücrete yılda iki kez zam yapılması gerektiğini ve ilk dilimde asgari ücretin 17 bin TL, ikinci dilimde ise 20 bin TL yapılmasını önermiştik. Görünen o ki hükümet milletimizi tek artışla açlığa mahkum etmeye çalışmaktadır. Bizler İYİ Parti artan enflasyon ve market fiyatlarının altında ezilen milletimizin yanında olmaya ve sesleri olmaya devam edeceğiz” ROTA HABER
 


28.12.2023 11:27:54