Gündem Haber Girişi : 15 Ocak 2024 23:03

Akhisar’a Yeni Hastane

Akhisar’a Yeni Hastane

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, 2018 yılında Akhisar Sigara Fabrikası arazisinin 100 bin metrekarelik bölümü Sağlık Bakanlığı'na devredilmiş. Akhisar'daki iki devlet hastanesinin burada yapılacak yeni binaya taşınmasının planlanmıştı.

 

Akhisar'da sağlık hizmeti sunan hastanelerin tek çatı altında toplanması için yaklaşık altı yıl önce planlaması yapılan ve geçen süreç içinde  ilçe halkının merakla beklediği Yeni Devlet Hastanesi projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  onaylanarak, resmi gazetede yayınlandı. Akhisarlılara müjdeyi gece geç saatlerde Ak Parti Manisa Milletvekili ve Gurup Başkan Vekili bahadır Yenişehirlioğlu verdi. Yenişehirlioğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, toplamda 124.224 metrekare üzerine kurulacak ve bugünkü bedelle yaklaşık 5 milyar TL’ye mal olacak 450  Yataklı Akhisar Devlet Hastanesi projesinin 2024 yılı yatırım programına alındığını söyledi. Bahadır Yenişehirlioğlu açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı; “Yaptığımız yoğun görüşmeler sonucunda; Cumhurbaşkanımız Sayın Erdogan’ın takdirleri ve Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın destekleriyle Manisa’mız ile buluşturacağımız bir hizmetin daha ilk adımı atıldı.

Toplamda 124.224 metrekare üzerine kurulacak ve bugünkü bedelle yaklaşık 5 milyar TL’ye mal olacak 450 yataklı Akhisar Devlet Hastanemiz Cumhurbaşkanımız Sayın Erdogan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanarak 2024 yılı yatırım programına alındı.Sağlık yatırımlarımızı  Manisa’mızın her köşesine ulaştırmak ve hemşerilerimize sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyor; Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca  başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz“ dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.