Gündem Haber Girişi : 28 Aralık 2023 16:43

Adaylar Ama…

Adaylar Ama…

Yerel seçimlere üç ay gibi kısa bir süre kalmasına rağmen CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gürhan Özcan ve YRP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hatice Nur Germi Manisalı seçmene henüz yüzünü göstermedi.  Sokaktaki vatandaş projesi olmayan, halktan kopuk adaylara oy vermeyeceğini söyledi. 

 

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi belediye başkan adayları kısman de olsa açıklanırken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan CHP’li Ferdi Zeyrek, İYİ Parti’li Gürhan Özcan ve YRP’li Hatice Nur Germi’nin adaylıkları kesinleşirken, Cumhur İttifakı Adayının ise Cengiz Ergün olarak açıklanması bekleniliyor. 
Cengiz Ergün haricindeki büyükşehir belediye başkan adaylarını merek sokaktaki vatandaş, adayların bugüne kadar hiçbir çalışma içine girmemesinde dolayı “Vizyon sahibi, projesi olmayan, halktan kopuk yaşayan belediye başkan adayları seçmenden nasıl oy alacak”    diye soruyor.

VATANDAŞ TANIMAK İSTİYOR
Manisa’yı yönetmeye talip olan adayların seçmenin karşısına geçerek kendisini, projelerini ve kente yapacağı hizmetleri anlatmalarının gerektiğine vurgu yapan Mustafa Hacısalihoğlu (60), hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmadığını belirterek; “Yerel yönetimler, şehrin sosyal ve ekonomik gelişimini doğrudan etkileyen yapılar olduğundan, belediye başkanı seçiminde adayın tanınırlığından ziyade, görevini layıkıyla yerine getirebilecek vasıflara sahip olması esas alınmalıdır. Adayların eğitimi, tecrübesi, vizyonu ve şehre sağlayabileceği katkılar, oy verme kararımızda öncelikli olmalıdır. Partilerin de bu doğrultuda hizmet odaklı adaylar belirlemesi, şehrin geleceği üzerinde büyük etki yaratır. Ancak şu ana kadar ortaya çıkan adayların bir çoğunu ilk kez duyuyoruz. Bunlar kendisini ve projelerini ne zaman anlatacak” dedi.

TV KANALLARINI GEZİYORLAR
Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının Tv kanallarında gezdiğini, bu programların da partililerde başka kimsenin izlemediğine dikkat çeken Nurettin Ağal ise;  “Adaylar ücreti karşılığı TV kanalına konuk oluyor. Sıradan vatandaşların bunu izleme şansı yok. Sadece o partiye mensup insanlar izliyor. Oysa sokağa inseler, kahvehanelere gitseler, plan ve projelerini birbir vatandaşa anlatsalar çok daha iyi olur. Bakın bunları ilçe belediye başkan adayları çok güzel yapıyor. Mahalle mahalle gezerek kendini ve seçilmesi durumunda neler yapacaklarını anlatıyorlar. Büyükşehir adayları da bunlara bakarak feyz alsalar, çalışmalarını bu yöne kaydırsalar daha iyi olacak” dediler. ZÜLFÜKAR SEKİZLER


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.